Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.12.2018 11:50

Speváčka Rednexu Nika Karch ukončí rok domácim koncertom v Michalovciach


Ilustračný výrez plagátu


Speváčka Nika Karch, ktorá prevažnú časť roka koncertovala po celej Európe s kapelou Rednex, si na záver roka pripravila vianočný koncert v rodných Michalovciach, na ktorý si pozvala viacerých hostí.


Na jednom pódiu sa s Nikou stretnú Ľudová hudba folklórneho súboru Zemplín, detský spevácky zbor Promusica - Magnólia či Róbert Hvostáľ.

"Veľmi sa teším na tento jedinečný koncert v mojom rodnom meste. Po celoročnom koncertovaní po Európe s Rednexom, nemôžem tento rok ukončiť krajšie, ako koncertom doma. Spolu so mnou vystúpia moji skvelí hostia, ktorí sú zárukou obrovskej kvality. Všetci účinkujúci máme spoločnú vec a to, že sme Michalovčania a tento koncert robíme pre všetkých Michalovčanov," prezradila s úsmevom Nika Karch.   

Vianočný koncert sa bude 17. decembra v MsKS v Michalovciach. "Doprevádzať ma bude ľudová hudba folklórneho súboru Zemplín. Je to pre mňa úplne niečo nové a určite to bude zaujímavé aj pre ľudí. Úprava mojich, vianočných, ľudových či 'rednexáckych' skladieb do aranžmánu ľudových nástrojov znie vynikajúco. V programe vystúpi aj michalovský detský spevácky zbor Pro Musica - Magnólia, ktorý je veľmi úspešný aj za hranicami Slovenska či šikovný hudobník Róbert Hvostáľ. Pre mňa to bude na dlhšiu dobu posledný koncert doma v Michalovciach, na ktorý sa veľmi teším," vraví speváčka.

Náročný rok s Rednex Nika tento rok odspievala koncerty s Rednexom v krajinách ako Severné Írsko, Anglicko, Portugalsko, Slovensko, Španielsko, Rakúsko, Poľsko, Fínsko, Nemecko, Rumunsko, Maďarsko, Lotyšsko či Švajčiarsko.       

"Budúci rok v marci ma čaká turné s Rednexom po Japonsku, či veľa koncertov a letných festivalov po celej Európe. Rednex máva zhruba 70 koncertov za rok a ja som veľmi vďačná za šancu, ktorú som od nich dostala. Veľmi si to užívam a nič krajšie ma nemohlo postretnúť. Je to náročné, no zároveň nádherne. Spievať v Belfaste pred desať tisíc ľuďmi, v Lisabone pred dvanásť tisíc či na letisku v poľskom Lubine pred 15 tisíc ľuďmi je niečo, čo by som dopriala zažiť všetkým. Od manažmentu kapely mám informáciu, že v lete budeme hrať obrovský festival v Nemecku, ktorý každoročne navštívi asi 50-tis.," prezradila Nika Karch, ktorá v Rednexe vystupuje pod menom Zoe.

Autor: Zdroj: hudba.zoznam.sk/spravy/


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2019
O účasť v 10. ročníku hudobnej súťaže Zemplín Pop je rekordný záujem
O účasť v hudobnej súťaži Zemplín Pop 2019 je v tomto roku mimoriadne veľký záujem. Potvrdila to riaditeľka ZUŠ v Michalovciach Alena Hersteková s tým, že v utorok 9. apríla sa mestskom kultúrnom stredisku súťažne predstaví 80 spevákov a 25 kapiel žánrovo zameraných na populárnu hudbu.
viac
28.06.2019
Michalovský organ – výnimočný zážitok
Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach a Rímskokatolícka farnosť Narodenia Panny Márie vás pozývajú na už trinásty ročník organového festivalu Michalovský organ.
viac
29.06.2019
Veterány opäť po roku očarili Zemplín
Najväčší zraz veteránov na Zemplíne má tohto roku medzinárodnú príchuť. Trasa Zemplín Veterán Rallye viedla až za hranice schengenu. Organizátori tiež hlásili výrazne vyšší počet prihlásených zahraničných posádok.
viac
24.02.2021
Mesto Michalovce sa pridáva k združeniu Diaľnica na Zemplín
Mesto Michalovce sa pridáva k iniciatíve, usilujúcej sa o diaľničné spojenie Košíc s regiónom Zemplína. O vstupe mesta do občianskeho združenia (OZ) Diaľnica na Zemplín rozhodli v pondelok (22. 2.) mestskí poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %