Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
08.06.2020 11:40

Verejnosť môže darovať žiakom školské pomôcky počas zbierky SKCH


Ilustračná snímka: (mladacharita.sk).


Verejnosť môže od začiatku júna až do 15. septembra prispieť darovaním nových i použitých, no stále funkčných školských pomôcok, ale aj elektroniky, a tak pomôcť žiakom zo sociálne slabých rodín, detských domovov či krízových zariadení.


Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej katolíckej charity (SKCH) Monika Molnárová.

Použité, no stále funkčné školské pomôcky môže verejnosť darovať na 57 zberných miestach po celom Slovensku. V reakcii na situáciu rozširuje SKCH zbierku školských pomôcok o zbierku elektroniky, s ktorou sa obracia najmä na spoločnosti a organizácie operujúce s možným prebytkom funkčných zariadení, ktoré by mohli poslúžiť práve deťom zo znevýhodneného prostredia.

„Množstvo detí stratilo pre pandémiu v čase zatvorenia škôl spojenie s učiteľmi a výučbou. Až 23 000 detí nemalo prístup na internet a až 40 000 detí bolo ohrozených výpadkom z procesu školskej výučby z dôvodu sociálne znevýhodneného prostredia a nedostatku technologických pomôcok,” povedala Molnárová.

Darovaná elektronika umožní deťom podľa SKCH pokračovať vo vzdelávaní. „Zaplní aj medzeru, ktorú vnímame už dlhodobo. Pomôže vybudovať zručnosti, ktoré sú dnes dôležité pre budúce zamestnanie a otvorí prístup aj k profesiám, ktoré si žiadajú digitálnu gramotnosť,” uzavrela Molnárová.

Počas desiateho ročníka zbierky sa vlani vyzbieralo viac ako 40 000 školských pomôcok a 10 150eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2020
Komenského inštitút spúšťa od pondelka webináre Magickí učitelia online
Komenského inštitút spúšťa od pondelka (23. 3.) na podporu učiteľov webináre Magickí učitelia online. Inštitút tak reaguje na zatvorené školy v čase šírenia sa nového koronavírusu.
viac
12.11.2020
Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl
Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.
viac
23.08.2023
Charita zbiera školské pomôcky pre deti z chudobných rodín
Slovenská katolícka charita (SKCH) organizuje aj tento rok zbierku školských pomôcok pre deti z chudobných rodín. Potrvá do polovice septembra. Zberné miesta sú dostupné po celom Slovensku.
viac
13.08.2024
SKCH spustila zbierku školských pomôcok a darovaciu výzvu
Slovenská katolícka charita (SKCH) spustila zbierku školských pomôcok a darovaciu výzvu. Cieľom je podporiť deti, ktoré pochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia. TASR o tom za SKCH informoval Ladislav Bariak.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %