Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
13.08.2024 01:10

SKCH spustila zbierku školských pomôcok a darovaciu výzvu


Snímka zdroj: Slovenská katolícka charita


Slovenská katolícka charita (SKCH) spustila zbierku školských pomôcok a darovaciu výzvu. Cieľom je podporiť deti, ktoré pochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia. TASR o tom za SKCH informoval Ladislav Bariak.


Prostredníctvom darovacej výzvy je možné poukázať finančnú hotovosť, ktorá bude použitá nielen na kúpu úplne nových školských pomôcok. "Nie v každej rodine majú školopovinné dieťa a v iných domácnostiach zase nemusia mať doma veci, ktoré by mohli na tento účel darovať," objasnila vedúca komunikačného a fundraisingového oddelenia SKCH Simona Stískalová.

V súvislosti s tradičnou zbierkou školských pomôcok môžu darcovia kontaktovať jednotlivé arcidiecézne, diecézne a eparchiálne charity. Ich zoznam a kontakty sú zverejnené na webovej stránke SKCH.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2020
Verejnosť môže darovať žiakom školské pomôcky počas zbierky SKCH
Verejnosť môže od začiatku júna až do 15. septembra prispieť darovaním nových i použitých, no stále funkčných školských pomôcok, ale aj elektroniky, a tak pomôcť žiakom zo sociálne slabých rodín, detských domovov či krízových zariadení.
viac
22.08.2020
Petržalka vyhlásila verejnú zbierku školských pomôcok
Bratislavská Petržalka spúšťa od pondelka (24. 8.) verejnú zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín.
viac
25.07.2022
V Devínskej Novej Vsi opäť zbierajú školské pomôcky pre deti
Bratislavská Devínska Nová Ves aj tento rok vyhlásila verejnú zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín. V rámci nej je možné priniesť nové, aj zánovné veci, teda už použité, ale stále použiteľné.
viac
23.08.2023
Charita zbiera školské pomôcky pre deti z chudobných rodín
Slovenská katolícka charita (SKCH) organizuje aj tento rok zbierku školských pomôcok pre deti z chudobných rodín. Potrvá do polovice septembra. Zberné miesta sú dostupné po celom Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %