Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
24.06.2021 10:25

Veľké a Malé Leváre už spája nová cyklotrasa


Zľava župan Juraj Droba, vicežupanka pre dopravu Alžbeta Ožvaldová, starosta Malých Levárov Adrian Pernecký, starosta Veľkých Levárov Richard Nimsch a župný poslanec Peter Tydlitát.


Cyklodoprava je zdravá, ekologická a je to výborná alternatíva k preplneným cestám. Aby však čo najviac ľudí presadlo na bicykel, potrebujeme mať bezpečné a pohodlné cyklotrasy. Nová cyklotrasa medzi obcami Veľké a Malé Leváre spojí železničnú stanicu a autobusové zastávky.


„Okrem skvelej spolupráce spája oddnes tieto obce aj nová cyklotrasa. Spoločne s vicežupankou Alžbetou Ožvaldovou a starostami Richardom Nimschom a Adrianom Perneckým sme dnes otvorili 3,3 km dlhý úsek. Trasa je nielen pekná, ale aj potrebná, pretože bude slúžiť deťom aj pracujúcim na presun k vlakovej stanici vo Veľkých Levároch. Preto sme si dali mimoriadne záležať na bezpečnosti a celá cyklotrasa je osvetlená. Projekt bude pokračovať budovaním moderného prestupného terminálu. Takto si predstavujem budúcnosť dopravy v kraji – kvalitná železničná doprava a poprepájané cyklotrasy. A špeciálne na Záhorí máme rozpracovaných cykloprojektov viac. Držím palce všetkým šikovným starostom, župa im bude s radosťou partnerom,” povedal v stredu (23. 6.) na otvorení cyklotrasy župan Juraj Droba.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2016
Cyklisti uviedli do života nový úsek BikeKie
Župný cyklochodník BikeKia má opäť nový vyasfaltovaný úsek. Ďalšie takmer dva kilometre medzi výjazdom na Budatínsky most a lávkou pri biokoridore upravil Žilinský kraj aj vďaka podpore a spolupráci s Nadáciou Kia Motors Slovakia v celkovej hodnote 156 000 eur.
viac
25.01.2018
Mesto Michalovce získalo viac ako pol milióna eur na cyklotrasu
V meste pribudne viac ako dva kilometre novej cyklotrasy vďaka schváleným externým finančným prostriedkom z Európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 562 tisíc eur. Mesto bude projekt spolufinancovať sumou 29, 6 tisíc eur.
viac
28.07.2020
Veľké a Malé Leváre spojí cyklotrasa, na investíciu využijú eurofondy
Vyše trojkilometrovú cyklotrasu medzi obcami Veľké a Malé Leváre v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) vybuduje spoločnosť Swietelsky-Slovakia.
viac
21.06.2023
V obci Veľké Leváre otvorili nový prestupový terminál
V obci Veľké Leváre otvorili v utorok nový prestupový terminál. Vznikol v rámci modernizácie infraštruktúry verejnej osobnej dopravy v blízkosti železničnej stanice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %