Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.04.2022 11:40

V zážitkovo-informačnej záhrade knižnice pribudla knižná oáza


Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave.


Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave zrealizovala druhú etapu projektu zážitkovo-informačnej záhrady Čaro Gemera, v rámci ktorej v areáli knižnice pribudla i nová knižná oáza. Infomovala o tom za Gemerskú knižnicu Tatiana Bachňáková.


V rámci projektu v areáli knižnice vytvorili zážitkovo-informačný chodník, ktorý je doplnený o nové informačno-interaktívne panely i takzvanú knižnú oázu. Vďaka nej sa aktivity knižnice budú môcť presunúť aj do exteriéru.

"Ponúka priestor pre realizáciu nových informačných, vzdelávacích či zábavných outdoorových aktivít, rôzne besedy, čítania, muzikoterapiu, biblioterapiu či realizáciu vyučovacích hodín netradičnou formou," priblížila Bachňáková.

Gemerská knižnica získala na projekt zážitkovo-informačnej záhrady dotáciu od Košického samosprávneho kraja (KSK) a to vo výške takmer 28 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2016
Päť detských ihrísk obohatia knižné búdky
Na detských ihriskách v Považskej Bystrici pribudne päť knižných búdok. Vyrobiť ich nechá Združenie lokálpatriotov vďaka grantu Nadácie Poštovej banky prostredníctvom projektu Nápad pre tri generácie.
viac
03.05.2023
Knižnica sériou podujatí predstaví históriu, tradície i kultúru Gemera
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave sériou podujatí predstaví v nadchádzajúcich mesiacoch históriu, tradície, kultúru i prírodu regiónu Gemer. Besedy a ďalšie aktivity sa budú konať od mája do novembra. Za knižnicu o tom informovala Tatiana Bachňáková.
viac
09.11.2023
Múzeum a knižnica zavŕšili spoločný projekt zameraný na ochranu prírody
Banícke múzeum a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave koncom októbra prezentáciou finálnych výstupov zavŕšili spoločný projekt zameraný na ochranu životného prostredia s názvom Príroda je život.
viac
14.02.2024
V Gemerskej knižnici môžu čitatelia na Valentína darovať knihy
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave pripravila pre čitateľov viacero valentínskych aktivít. Sviatok zamilovaných knižnica spojí aj s Medzinárodným dňom darovania knihy, pre páry je tiež pripravené zvýhodnené členské. Za rožňavskú knižnicu informovala o tom Tatiana Bachňáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %