Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
14.02.2024 04:05

V Gemerskej knižnici môžu čitatelia na Valentína darovať knihy


Snímka zdroj: Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave


Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave pripravila pre čitateľov viacero valentínskych aktivít. Sviatok zamilovaných knižnica spojí aj s Medzinárodným dňom darovania knihy, pre páry je tiež pripravené zvýhodnené členské. Za rožňavskú knižnicu informovala o tom Tatiana Bachňáková.


Medzinárodný deň darovania knihy pripadá rovnako ako sviatok zamilovaných na 14. februára, knižnica v Rožňave preto verejnosti v tento deň ponúka možnosť darovať nové či použité knihy, ktoré sú však v dobrom a zachovalom stave. "Výzva smeruje k tým, ktorí majú doma prečítané knihy, ku ktorým sa už viac nevrátia. Pracovníci sú pripravení v tento deň, tak ako aj po minulé roky nielen od darcov knihy prijať, ale aj darovať. Či už jednotlivcom alebo kolektívu," priblížila Bachňáková.         

Oslavy dňa svätého Valentína do strednej a východnej Európy prenikli výraznejšie až v 90. rokoch minulého storočia, v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského budú na čitateľov v stredu (14. 2.) čakať viaceré aktivity. "Návštevníci knižnice si môžu prísť k nám v rámci podujatí Knižnica rukami zhotoviť Valentínku, pohľadnicu či ľúbostný odkaz pre svoju milovanú osobu. Taktiež bude pripravená romantická literatúra aj s témou lásky," priblížila pracovníčka knižnice Miriama Tóthová.         

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave sa ako inštitúcia Košického samosprávneho kraja zapojí aj do krajskej iniciatívy pripravenej príležitosti sviatku zamilovaných a Národného týždňa manželstva. V knižniciach bude od stredy (14. 2.) do nedele (18. 2.) platiť pre páry zvýhodnené členské, pričom jeden z dvojice bude mať členské zdarma. Ponuka platí pre všetky dvojice vrátane rodiča s dieťaťom.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2018
Kraj prispeje knižniciam na nákup nových kníh
Prešovský samosprávny kraj prispeje knižniciam vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti na nákup nových kníh. Zo svojho rozpočtu vyčlenil na tento účel 150 tisíc eur. Účelovou dotáciou chce krajská samospráva podporiť zvyšovanie čitateľskej gramotnosti a kultúru čítania najmä u detí a mladých ľudí.
viac
23.10.2018
Knižnica hľadá v súťaži babku a dedka pre rok 2018
Výtvarnou prácou alebo napísaním príbehu o starých rodičoch sa môžu deti vo veku do 15 rokov zapojiť do aktuálnej súťaže Hľadá sa babka a dedko pre rok 2018, ktorú pri príležitosti mesiaca úcty k starším pripravila Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave.
viac
20.04.2022
V zážitkovo-informačnej záhrade knižnice pribudla knižná oáza
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave zrealizovala druhú etapu projektu zážitkovo-informačnej záhrady Čaro Gemera, v rámci ktorej v areáli knižnice pribudla i nová knižná oáza. Infomovala o tom za Gemerskú knižnicu Tatiana Bachňáková.
viac
03.05.2023
Knižnica sériou podujatí predstaví históriu, tradície i kultúru Gemera
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave sériou podujatí predstaví v nadchádzajúcich mesiacoch históriu, tradície, kultúru i prírodu regiónu Gemer. Besedy a ďalšie aktivity sa budú konať od mája do novembra. Za knižnicu o tom informovala Tatiana Bachňáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %