Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
03.10.2022 02:25

V Trnave otvorili regionálne centrum, žiadateľom pomôže s eurofondmi


Na snímke štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Dušan Velič. Snímka zdroj: (tasr).


Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR otvorilo v piatok (30. 9.) Regionálne centrum v Trnave. Žiadateľom poskytne komplexný servis a poradenstvo v oblasti eurofondov či dotácií.


Ide o druhé takéto centrum, prvé bolo sprístupnené minulý týždeň v Nitre, celkovo ich v krajských mestách bude sedem. "Prichádzame s úplne novým konceptom a úrovňou služieb priamo do regiónov. V centrách budú odborníci z rôznych ministerstiev a úradov pomáhať a radiť žiadateľom, ako získať podporu z eurofondov alebo dotácií na svoje projekty," uviedol štátny tajomník MIRRI SR pre regionálny rozvoj Dušan Velič.

Novootvorené regionálne centrum sídli v Trnave na Zavarskej ulici. V nasledujúcich týždňoch pribudnú centrá aj v Košiciach, Prešove, Banskej Bystrici, Trenčíne a Žiline. "Do nášho projektu sa zapojili aj ďalšie ministerstvá a inštitúcie. V centre tak budú okrem odborníkov ministerstva investícií poskytovať poradenstvo aj odborníci z ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, ministerstva životného prostredia, Úradu vlády SR, ktorý má na starosti plán obnovy, ako aj Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO)," doplnil Velič.

Pomoc žiadateľom bude v Trnave poskytovať 19 odborných pracovníkov. Regionálne centrá sa stanú v novom programom období 2021 – 2027 hlavným kontaktným bodom pre všetky subjekty so záujmom o eurofondy, dotácie, sieťovanie, vytváranie partnerstiev a publicitu.

"Absolvovali sme množstvo rokovaní, ktoré dospeli k dohode. Pre nás to bolo dôležité, lebo v Trnavskom kraji pôsobíme skoro dva roky. V rámci tohto pôsobenia sme vyškolili viac ako 1600 záujemcov a poskytli sme 1200 odborných usmernení," informoval riaditeľ odboru stálych pracovísk ÚVO Tomáš Bučko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.10.2020
ÚVO otvoril v Trnavskom kraji svoje stále pracovisko
V poradí štvrtým regionálnym pracoviskom Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) je pobočka v Trnave.
viac
23.12.2020
Kraj podpísal s MK zmluvu na 7,7 milióna eur na kreatívne centrum
V Trnave vznikne nové Kreatívne centrum, na ktorého vybudovanie podpísal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) s Ministerstvom kultúry (MK) SR zmluvu. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
08.02.2021
V Trnave začína vznikať kreatívne centrum
Trnavská župa vyhlásila verejné obstarávanie na stavebné práce s odhadovaným nákladom vyše 4,7 milióna eur bez DPH a trvaním 17 mesiacov.
viac
19.05.2023
Regionálne centrum podpory učiteľov pripravilo prvú konferenciu
Prvá konferencia Regionálneho centra podpory učiteľov (RCPU) pre okres Trnava sa uskutočnila pod názvom Príležitosť na zmenu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %