Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
19.05.2023 09:30

Regionálne centrum podpory učiteľov pripravilo prvú konferenciu


Ilustračná snímka: (tasr).


Prvá konferencia Regionálneho centra podpory učiteľov (RCPU) pre okres Trnava sa uskutočnila pod názvom Príležitosť na zmenu.


Viac ako 100 učiteľov z 27 základných škôl (ZŠ) regiónu na nej absolvovalo workshopy a prednášky aj v súvislosti s novým štátnym vzdelávacím programom. Informovala o tom riaditeľka RCPU Martina Grošková.

Inšpirácie do Trnavy prišli načerpať aj pedagógovia zo Žiliny, Komárna, Senca, Nových Zámkov, Holíča i Kláštora pod Znievom. Učitelia sa v rámci 12 workshopov a dvoch prednášok diskutovali o nových prístupoch vo viacerých oblastiach. "Prvou bol nový štátny vzdelávací program, ktorý bude od roku 2026 povinný pre všetky základné školy a od septembra 2023 podľa neho začne vyučovať prvých 40 škôl vrátane hostiteľskej Súkromnej ZŠ BESST a ZŠ na Ulici Ivana Krasku v Trnave-Modranke," uviedla Grošková. Druhou oblasťou bola zmena hodnotenia vzdelávacích výsledkov žiakov. Hovorilo sa aj o inklúzii a personalizácii vzdelávania, digitalizácii a nových učebných štýloch.

Na podujatí sa zúčastnili zástupcovia ministerstva školstva, Národného inštitútu vzdelávania a mládeže a Štátnej školskej inšpekcie Trnavského kraja. Na základe spätnej väzby plánuje RCPU podľa riaditeľky v diskutovaných oblastiach aktivity už do budúceho školského roka, kde sa chce zamerať aj na podporu riaditeľov škôl. Taktiež chystá workshopy v oblasti umelej inteligencie a jej využitia vo vyučovacom procese.

Vznik regionálnych centier na podporu učiteľov iniciovalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ako jednu z kľúčových reforiem Plánu obnovy a odolnosti SR a uskutočňuje ju v spolupráci s regionálnymi partnermi vo všetkých regiónoch Slovenska.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2021
Zachovalé veci do domácností bude ponúkať re-use centrum Back2Life
Nové re-use centrum Back2Life (Späť do života) pre nepotrebné veci, ktoré sú však stále použiteľné, otvorili v Trnave na Bottovej ulici. V priestore bývalého zberného dvora vznikol objekt z piatich použitých lodných kontajnerov, špeciálne upravených na obchodné priestory.
viac
03.10.2022
V Trnave otvorili regionálne centrum, žiadateľom pomôže s eurofondmi
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR otvorilo v piatok (30. 9.) Regionálne centrum v Trnave. Žiadateľom poskytne komplexný servis a poradenstvo v oblasti eurofondov či dotácií.
viac
10.12.2022
Otvorené ďalšie regionálne centrum v Žiline
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR v Žiline otvorilo v poradí už šieste Regionálne centrum, ktoré bude žiadateľom na jednom mieste poskytovať komplexný servis a poradenstvo v oblasti eurofondov či dotácií.
viac
12.01.2024
Centrum podpory PSK skvalitní ekonomické činnosti a prinesie úsporu financií
Prešovský samosprávny kraj bude mať novú rozpočtovú organizáciu, ktorá prispeje k zefektívneniu jeho procesov. Je ňou Centrum podpory PSK, ktoré bude pre vybrané organizácie poskytovať organizačné, ekonomické a administratívne činnosti. V pilotnej prevádzke by mala začať fungovať od 1. júla 2024.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %