Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.05.2021 10:30

V tomto roku Fiľakovo kompletne obnoví viaceré ulice


Snímka zdroj: (msú).


Samospráva Fiľakova sa pripravuje na rozsiahle rekonštrukcie svojich ciest. Nakoľko sa v roku 2020 kvôli koronakríze investičné akcie v meste utlmili a preskupili na tento rok, samospráva sa teraz chystá asfaltovať za vyše 200-tisíc eur.


Mesto vyhlásilo verejné obstarávanie, v ktorom hľadá zhotoviteľa obnovy ciest. Predpokladaná zákazka je v hodnote vyše 208-tisíc eur, jej konečná suma však bude závisieť od výsledku obstarávania.

Na základe štvorročného harmonogramu schváleného mestskými poslancami sa v tomto roku komplexne vyasfaltujú ulice Kukučínova či 1. mája, ktorá patrí k najdlhším a najfrekventovanejším uliciam v meste. Obnovy poškodených častí ciest budú prebiehať aj na uliciach Biskupická, Mocsáryho a sídlisku Farská lúka. Do verejného obstarávania je zahrnutá aj komplexná obnova v mestskom cintoríne. V rámci prác budú na cintoríne vyasfaltované staré chodníky, prístupová cesta z parkoviska k domu smútku a upraví sa vstup do cintorína pre peších, ktorý je v havarijnom stave.

Okrem mesta v tomto roku zainvestuje do obnov ciest vedúcich cez Fiľakovo aj župa. Tá komplexne zrekonštruuje Družstevnú ulicu vedúcu od kalvínskeho kostola až po „ratkársku križovatku“. Okrem nej sa plánuje zrekonštruovať aj Mlynská ulica, Fiľakovčanom známa ako „šídska cesta“. „Župa sa uchádza o dotáciu z eurofondov vo výške 4 milióny eur, vďaka ktorým sa, v prípade schválenia projektu, obnoví celý úsek cesty od našej autobusovej stanice až po Šurice,“ informoval primátor a župný poslanec Attila Agócs.

 

Autor: (Klaudia MIKUŠ KOVÁCSOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2020
ŽSK zrekonštruuje kaštieľ v Oščadnici
Kaštieľ v Oščadnici bude modernejší i väčší. Žilinská župa začala s jeho modernizáciou v rámci cezhraničného projektu hradeného z európskych finančných zdrojov. Náklady na investíciu sú viac ako 640-tisíc eur. Župa spolufinancuje projekt vo výške zhruba 300-tisíc eur.
viac
30.06.2020
MK SR vyhlásilo výzvu na predloženie ponúk obnovy kaštieľa v Dolnej Krupej
Ministerstvo kultúry (MK) SR hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie pamiatkového objektu kaštieľa v Dolnej Krupej. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnili v pondelok (29. 6.) vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
23.07.2020
Žilina chystá modernizáciu trolejbusovej trate a depa
Mesto Žilina začalo realizovať prvé kroky k rozsiahlej modernizácii trolejbusovej dráhy a výstavby údržbovej základne – trolejbusového depa v Žiline.
viac
22.08.2022
Začínajú rekonštrukcie eurofondových ciest na Horehroní i pri Fiľakove
Zástupcovia Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vo štvrtok 18. augusta oficiálne odovzdali staveniská dvoch veľkých rekonštrukčných projektov ich zhotoviteľom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %