Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.03.2020 07:30

V stredisku Jasná plánujú postaviť ubytovací komplex "Škriatkov les"


Jasná Nízke Tatry.


V turisticko-rekreačnom stredisku Jasná v Nízkych Tatrách plánuje postaviť spoločnosť Iso Invest ubytovací komplex "Škriatkov les", apartmány a chatu. Vyplýva to zo zámeru, ktorý je predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).


Výstavba ubytovacích zariadení by mala stáť 9 miliónov eur. V zimnom období by mala byť určená pre 16 500 návštevníkov na deň.

Navrhované objekty by sa mali nachádzať v oblasti Nízkych Tatier, v časti Chopok sever, na území Národného parku Nízke Tatry, kde platí tretí stupeň ochrany a na území chránenej vodohospodárskej oblasti Nízke Tatry, uvádza sa v projektovom zámere. Spustenie výstavby sa odhaduje v roku 2021.

Projekt je rozdelený na dve zóny, a to lokalitu O2 - "Škriatkov les", a lokalitu X - neurbanizovanú zónu. V lokalite O2 by mali byť vybudované individuálne apartmány, apartmány osadené do mierne zvlneného terénu a samostatne stojaci apartmán.

V lokalite X by mali byť individuálne apartmány a samostatná chata. Súčasťou výstavby má byť aj parkovacia dvojúrovňová plošina a most, ktorý bude slúžiť pre peších turistov a lyžiarov.

Pri výstavbe komplexu bude potrebný aj výrub stromov. Ten bude podľa zámeru prevedený pomocou žeriavov, čím sa má minimalizovať poškodenie okolitých vzrastlých stromov.

Verejnosť môže doručiť Okresnému úradu v Liptovskom Mikuláši alebo obci Demänovská dolina písomné stanovisko k zámeru. Môže tak urobiť do 21 pracovných dní od zverejnenia projektu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.06.2020
Opustené budovy na Kačici plánuje BBSK zmeniť
Banskobystrický samosprávny kraj včera (24. 6.) poslancom, médiám i verejnosti predstavil svoj zámer nového využitia opusteného areálu a budov bývalého SOU stavebného na Kačici v Banskej Bystrici.
viac
07.07.2020
Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny
Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.
viac
31.05.2021
Nové Mesto vyhlásilo stavebnú uzáveru lokality Železná studnička
Bratislavské Nové Mesto vyhlásilo stavebnú uzáveru Hornej Mlynskej doliny, čiže lokality Železná studnička. Mestská časť ňou chce ochrániť územie s rozlohou 102 hektárov do doby, kým preň nebude schválený územný plán zóny (ÚPZ).
viac
25.02.2023
Krňačkové preteky v Jasnej otvoril včera ceremoniál na námestí v Brezne
Medzinárodné krňačkové preteky, ktoré na južných svahoch lyžiarskeho strediska Jasná Nízke Tatry odštartujú dnes, otvoril včera slávnostný ceremoniál. Okrem povzbudivých slov sa pretekári a diváci môžu tešiť na rôzne súťaže späté priamo s tradíciami a využitím krňačiek pri práci našich predkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %