Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
05.05.2022 01:30

V Strečne začnú v máji stavať vyše dvojkilometrový úsek Vážskej cyklotrasy


Ilustračná snímka: (tasr).


Výstavba vyše dvoch kilometrov Vážskej cyklotrasy v Strečne sa začne v máji a rekonštrukcie sa dočká aj lávka pre peších a cyklistov ponad rieku Váh.


Zhotoviteľom stavby je Metrostav DS a cena stavebných prác, ktoré by sa mali skončiť v októbri 2022, je 266 319 eur s DPH. Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.

Doplnila, že názov stavby je Cyklotrasa Hrad Budatín – Hrad Strečno. "Cyklotrasa vznikne v rámci projektu Zvýšenie prístupnosti a bezpečnosti ku kultúrnym pamiatkam v česko-slovenskom pohraničí. Projekt realizuje ŽSK na základe zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku v rámci operačného programu cezhraničnej spolupráce SR/ČR 2014 – 2020," uviedla hovorkyňa ŽSK.

Projekt sa podľa nej realizuje v spolupráci s obcou Strečno a v rámci neho dôjde aj k rekonštrukcii lávky pre peších a cyklistov zo Strečna do Nezbudskej Lúčky ponad rieku Váh. "Obec Strečno realizuje verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby," dodala Lacová.

"Veľmi ma teší, že projekt česko-slovenskej spolupráce prináša výsledky. Realizácia cyklotrasy je pozitívnym krokom pre župu z hľadiska posilnenia mobility. S tým súvisí aj podpora a rozvoj turizmu, športu a kultúrneho vyžitia pre všetkých občanov a návštevníkov nášho kraja," podotkla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2017
Do kúpeľov už aj na bicykli
K podpísanej zmluve o výstavbe prvej časti Vážskej cyklotrasy vedúcej od hranice s Trnavským samosprávnym krajom do Nového Mesta nad Váhom pribudol podpis druhej zmluvy. Na základe nej kraj v dohľadnej dobe postaví aj druhý úsek Vážskej cyklomagistrály, a to na úseku Púchov – Nosická priehrada.
viac
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
25.05.2021
Projekt vybudovania Vážskej cyklodopravnej trasy má v župe stále zelenú
Na popredných priečkach priorít Žilinského samosprávneho kraja dlhodobo figuruje rozvoj cyklodopravy v kraji. Jej potenciál pritom župa nevidí iba v rozšírení ponuky cestovného ruchu, ale čoraz viac si uvedomuje aj význam bezpečnej prepravy na bicykloch pri dochádzaní do práce či školy.
viac
07.04.2022
ŽSK spustil výstavbu cyklotrasy z Hričovskej priehrady do obce Kotešová
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) v stredu spustil výstavbu sedemkilometrového úseku cyklotrasy z priehradného múru Hričovskej priehrady do obce Kotešová v okrese Žilina.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %