Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
21.04.2021 11:30

V Senici pribudli koše na triedený odpad na verejných priestranstvách


Snímka zdroj: (senica.sk).


Senická radnica v spolupráci s Technickými službami Senica, a. s. v týchto dňoch postupne v meste osádza vonkajšie odpadkové trojité koše na triedený odpad.


„Chceme dať ľuďom možnosť triediť odpad aj na verejných priestranstvách, preto v tejto prvej fáze prostredníctvom Technických služieb Senica osádzame triokoše na desiatich najfrekventovanejších verejných miestach, ako je Námestie oslobodenia, malé námestie, námestíčko na starom sídlisku, v parku pri DAVe, priestor pred poštou, mestským úradom, domom kultúry a pri poliklinike,“ konkretizuje zástupca primátora mesta Filip Lackovič.

Základom vonkajšieho odpadkového trojitého koša je oceľová konštrukcia vykladaná drevenými latami. Jeho súčasťou sú tri vyberateľné pozinkované koše slúžiace na triedený zber papiera, kovov a plastov.

„Jednotlivé koše sú okrem textového označenia, rozlíšené aj farebne. Triedenie by sa tak malo stať jednoduchším a hravým i pre deti, ktoré chceme aj takýmto spôsobom vzdelávať a viesť k separovaniu odpadu,“ dodáva zástupca primátora Senice.

Aprílový termín osádzania triokošov na separovaný zber nie je náhodný, vo štvrtok 22. apríla je Deň Zeme, ktorý si v Senici pripomenieme aj takýmto spôsobom.

Autor: (senica.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.08.2016
Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky za viac ako 50 000 eur
Mesto Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky odpadu na Nitrianskej a Diaľničnej ulici, Seredskej ceste a ceste na Mlynský Klin za 50.600 eur bez DPH. Momentálne prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa prác.
viac
10.04.2017
Cez žiakov učí škola triediť aj rodičov a starých rodičov
Už osem rokov sa pozoruhodným spôsobom pedagógovia kremnickej Základnej školy na Angyalovej ulici venujú environmentálnej výchove žiakov.
viac
02.10.2017
Triedim, triediš, triedime
Prešovské technické služby sa zapojili do vyučovacieho procesu. Deti prešovských škôl učia triediť odpad. 
viac
19.04.2021
V kysuckej obci Radoľa separujú papier a sklo od roku 1998
V kysuckej obci Radoľa rozmiestnili prvé kontajnery na separovanie papiera a skla v roku 1998. Podľa starostu Antona Tkáčika neskôr pribudol vrecový zber plastov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %