Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
07.03.2022 11:40

V Šali začala rekonštrukcia strechy plavárne


Snímka zdroj: (Mesto Šaľa).


Koncom februára sa začala rekonštrukcia strechy plavárne v Šali. Mesto na jej opravu získalo 1 075 000 eur od Úradu vlády SR.


Plaváreň prerušila svoju prevádzku v apríli 2019, dôvodom bol práve zlý technický stav strešnej rekonštrukcie. Práce na rekonštrukcii strechy budú trvať niekoľko mesiacov, informovala hovorkyňa mesta Erika Kollerová.

Financie na opravu strechy plavárne získalo mesto v lete 2020, začiatok prác však brzdila pandémia i náročnosť projektu. „Veľa času zabralo nájsť vhodné technické riešenie. Bola tam použitá jedinečná technológia so závesnými lanami. Tá bola však založená na tom, že technológia vzduchotechniky bola položená na streche tak, aby strecha neplávala vo vetre. Keďže technológia ide dolu, museli sme nájsť iné konštrukčné riešenie,“ povedal primátor Jozef Belický.

Technické problémy na plavárni boli aj pred jej zatvorením. Tie by si v súčasnosti vyžadovali komplexné riešenie. Na to, aby bola plaváreň funkčná, je potrebných ďalších viac ako jeden a pol milióna eur. „Avšak na to, aby aj prostredie zodpovedalo kritériám 21. storočia, je treba viac ako tri milióny,“ poznamenal primátor s tým, že mesto sa usiluje získať potrebné financie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2017
Na pokračovanie obnovy zvonice získalo mesto dotáciu 29 000 eur
V Spišskej Belej pokračujú v rekonštrukcii renesančnej zvonice na námestí z roku 1598. Vlani na pamiatke kompletne zrekonštruovali strechu.
viac
25.03.2020
Šaľa chce uzatvoriť s Duslom nájomnú zmluvu na krytú plaváreň
Mesto Šaľa chce uzatvoriť nájomnú zmluvu na nájom krytej plavárne so spoločnosťou Duslo Šaľa s cieľom rekonštrukcie a následného prevádzkovania plavárne. Zmluva by mala byť uzatvorená na desať rokov, ročné nájomné by malo predstavovať 40 000 eur bez DPH.
viac
05.05.2021
V Senici začali s rekonštrukciou strechy na zimnom štadióne
Mesto Senica prostredníctvom správcu zimného štadióna, ktorým sú Rekreačné služby mesta Senica spol. s r. o., začalo s rekonštrukciou strechy nad ľadovou plochou.
viac
27.08.2021
Mesto Šaľa hľadá dodávateľa prác na rekonštrukciu strešnej krytiny plavárne
Celková predpokladaná hodnota zákazky je 1.159.778 eur bez DPH. Predmetom zákazky je realizácia rekonštrukcie strešnej konštrukcie mestskej plavárne v areáli Dusla, uvádza sa v oznámení Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %