Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
22.10.2019 11:10

V Šali pribudne takmer stovka nových stromov


Ilustračná snímka, zdroj: sala.sk


Magistrát si nechal vypracovať realizačný projekt už pred niekoľkými mesiacmi, umiestnenie novej výsadby konzultoval aj so Slovenskou agentúrou životného prostredia, ktorá projekt s názvom Zelené obce Slovenska podporila.


Nové stromy budú vysadené v štyroch lokalitách v meste. „Prvou je priestranstvo pri frekventovanej komunikácii na Kráľovskej ulici. Na zelenej ploche tu budú vysadené hraby obyčajné a javory mliečne. Druhou lokalitou je medzibloková zástavba na Novomeského ulici, kde bude vysadených niekoľko kusov borovice lesnej a duba letného,“ uviedla Dajana Hanesová z mestského úradu.       

S novou výsadbou sa počíta aj v mestskej časti Veča. Stromy tu pribudnú v zástavbe na Hollého ulici, kde bude vysadených niekoľko hrabov obyčajných a dubov letných. „Ďalšie druhy stromov, napríklad borovica lesná, javor mliečny a lipa malolistá, budú vysadené v centrálnej zóne v mestskej časti Veča na Nitrianskej ulici. Projekt sa začne realizovať už počas týchto jesenných týždňov. Veríme, že nimi potešíme obyvateľov Šale, pretože viaceré z lokalít mesto vybralo aj na základe ich požiadaviek,“ dodala Hanesová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.12.2020
Stromy v mestách i obciach zdobia stovky myšiarok ušatých
Obdivovať takúto ozdobu môžu ľudia priamo na stromoch vo svojich záhradách, prípadne v parkoch, na cintorínoch, v okolí škôl či kostolov alebo na iných miestach, kde sa im zapáči.
viac
09.06.2021
Hľadajú sa odborníci na zlepšenie životného prostredia v mestách a obciach
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR hľadá odborníkov na projekty venované zlepšeniu životného prostredia v mestách a obciach Slovenska.
viac
09.12.2021
Granty z programu Zelené oázy umožnia výsadbu už na jar
Každá zeleň sa počíta, ale stromy sú vraj jej kráľovskou korunou. Neslúžia len na ozdobu. Klimatická kríza ukazuje ich silu a našu vzájomnú previazanosť. Program Zelené oázy preto aj v ďalšom ročníku rozdá granty prednostne na výsadbu stromov.
viac
25.06.2022
Nové menšinové obce na Slovensku od januára 2023
Výbor pre národnostné menšiny na svojom júnovom zasadnutí prerokoval aj návrh nového vládneho nariadenia, na základe ktorého sa rozširujú menšinové jazykové práva v 160 obciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %