Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
17.06.2023 04:15

V Prešovskom kraji odštartoval 8. ročník zábavného cestovania Legendarium


Banner.


V Prešovskom kraji odštartoval už ôsmy ročník zábavného cestovania krajom s názvom Legendarium – Hravé leto.


Riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska Martin Janoško uviedol, že v rozmanitých lokalitách nájdu turisti 15 trezorov s nálepkami a v 80 zariadeniach získajú za návštevu pečiatky do brožúrky. Tento rok sa zapojil rekordný počet zariadení.

Až do 3. septembra môžu domáci i návštevníci takouto formou objavovať zaujímavé miesta naprieč všetkými okresmi Prešovského kraja. V každej lokalite je ukrytý trezor so súťažnými nálepkami, umiestnený v prírode. Turisti ho nájdu na základe indícií. Okrem toho môžu získať až 40 druhov súťažných pečiatok za návštevu múzeí, hradov, kúpalísk, stredísk cestovného ruchu, ale i lanoviek či zábavných parkov. V týchto zariadeniach a turistických infocentrách nájdu brožúrky so všetkými tipmi na výlety.

"Hravá forma objavovania sa teší obľube verejnosti a prináša reálny nárast návštevnosti. Sme radi, že záujem každoročne rastie a v jednom projekte sa navzájom prepájajú silné a známe zariadenia s malými, často lokálnymi atraktivitami, ktoré si však rozhodne zaslúžia pozornosť turistov. Naším cieľom je, aby u nás turisti strávili voľný čas, predĺžili svoj pobyt a objavili aj menej známe miesta, a tak podporili malých a stredných podnikateľov," zdôraznil Janoško. V minulom roku len do záverečného žrebovania poslalo svoje súťažné ústrižky vyše 1550 detí, ktoré spolu vyzbierali 27 525 nálepiek a pečiatok.

Prešov a okolie predstavuje turistom rytier Raslav, Slanské vrchy v tomto roku reprezentuje zbojník Zapikan z rovnomennej rokliny pri obci Davidov vo Vranovskom okrese. Rodiny s deťmi môžu spoznávať aj Vysoké Tatry s vílou Kvetuškou, Pieniny s lietajúcim Cypriánom alebo Levočské vrchy s mlynárom Michalom. Za trezormi sa môžu vybrať aj na Gazdoráň v Poloninách, Zámčisko pri Poprade, Vrátnicu pri Lačnovskom kaňone či na náučný chodník Čierna mláka v Bardejovských Kúpeľoch. Medzi tohtoročné novinky patrí múzeum Batizovská a Hasičská izba v Batizovciach, Dedinské múzeum Driečna, jazda na historickej električke Kométa, vláčik Andy Express v Medzilaborciach a nová expozícia Kniežacia hrobka v Podtatranskom múzeu.

K projektu Legendarium vzniká aj nový zábavno-náučný chodník - Tajomný les Krakovec medzi obcami Jakovany a Červená Voda v Sabinovskom okrese. Pre milovníkov cykloturistiky pripravili KOCR Severovýchod Slovenska a Prešovský samosprávny kraj kampaň s názvom Dovolenka na bajku po Prešovskom kraji. Cyklistom formou súťaže prináša 18 tipov na cyklovýlety a zaujímavé cyklistické podujatia v Prešovskom kraji.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.03.2020
Do Prešovského kraja zavítalo v minulom roku viac ako milión návštevníkov
Prešovský kraj pokračuje v trende rastu návštevnosti. Na jeho územie zavítalo v predchádzajúcom roku 1 108 313 návštevníkov ubytovacích zariadení.
viac
03.07.2020
Medzi Prešovom a Starou Ľubovňou bude premávať mimoriadny vlakový spoj
Na trase Prešov – Plaveč – Stará Ľubovňa bude premávať mimoriadny vlakový spoj. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby SR a krajskými organizáciami cestovného ruchu vypraví počas leta štyridsaťštyri mimoriadnych vlakových spojení na desiatich linkách.
viac
03.10.2020
Projekt Legendarium podporil letný turizmus v Prešovskom kraji
Do tradičnej letnej kampane Legendarium na podporu turizmu v Prešovskom kraji sa tento rok, napriek epidemiologickej situácii, zapojilo viac ako 15.000 súťažiacich. Tí pochádzali zo všetkých krajov Slovenska.
viac
30.08.2022
Počet návštevníkov PSK stúpol za prvý polrok štvornásobne
Návštevnosť Prešovského samosprávneho kraja (PSK) stúpla medziročne takmer štvornásobne. Informoval o tom František Baláž z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %