Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.03.2019 11:20

V Ponitrianskom múzeu vystavia stovky trofejí poľovnej zveri


Ilustračná snímka TASR


Ponitrianske múzeum aj tento rok predstaví výsledky chovateľskej práce poľovníkov. Na výstave uvidia návštevníci stovky kusov trofejí jelenej, danielej, srnčej, muflonej i diviačej zveri a tiež lebky šeliem.


 Na 33. ročníku výstavy Trofeje poľovnej zveri uvidia návštevníci stovky kusov trofejí jelenej, danielej, srnčej, muflonej i diviačej zveri a tiež lebky šeliem, ulovených v poľovníckej sezóne 2018/2019 v revíroch v Obvodnej poľovníckej komory Nitra.       

Vystavené trofeje a sprievodný katalóg poskytnú prehľad o počte zveri v revíroch. "Ukážu tiež postupy pri správnom selektívnom love trofejových jedincov, ako i bodovanie trofejí a udeľovanie medailí. Výstava je doplnená preparátmi poľovných druhov zveri zo zbierok Ponitrianskeho múzea," uviedla Ľubica Packová-Zahradárová z múzea. Ako doplnila, výstava bude sprístupnená 22. marca a potrvá do 21. apríla.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.02.2018
Trofeje poľovnej zveri v Ponitrianskom múzeu v Nitre
Ponitrianske múzeum v Nitre pripravuje na marec XXXII. ročník výstavy trofejí poľovnej zveri ulovenej v revíroch v pôsobnosti Obvodnej poľovníckej komory Nitra.
viac
25.11.2018
Ponitrianske múzeum pripravuje výstavy i ukážky ľudových zvykov
Ponitrianske múzeum pripravuje na december viacero podujatí zameraných na prezentáciu výtvarného umenia i vianočných zvykov. Konať sa budú vo výstavných priestoroch v Nitre aj v pobočkách múzea v Zlatých Moravciach a Šali.
viac
30.10.2021
Ponitrianske múzeum predstavuje obdobie pred príchodom Slovanov
Obdobie pred príchodom Slovanov na Ponitrie dokumentuje výstava Germáni a ich kultúra, ktorú pripravilo Ponitrianske múzeum v Nitre. Partermi výstavy sú Nitriansky samosprávny kraj a Archeologický ústav Slovenskej akadémie vied (SAV) v Nitre.
viac
14.05.2022
Expedícia pravek predstaví život v rôznych epochách dejín
V Ponitrianskom múzeu v Nitre v týchto dňoch sprístupnili interaktívnu výstavu Expedícia pravek. Návštevníkom umožní nahliadnuť do rôznych epoch praveku, od staršej doby kamennej až po dobu bronzovú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %