Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
15.03.2022 01:30

V okolí Vitálišoviec sa má pohybovať čierna mačkovitá šelma


Ilustračná snímka.


V okolí mestskej časti Vitálišovce v Liptovskom Mikuláši sa má pohybovať nebezpečné zviera. Obyvateľ ho identifikoval ako čiernu pumu alebo jaguára. V utorok o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.


Mestská polícia prostredníctvom rozhlasu informovala obyvateľov okolitých mestských častí, aby sa nevzďaľovali z obytných zón až do času odchytu zvieraťa.

"Ráno o 6.30 h telefonoval na mestskú políciu obyvateľ z mestskej časti Vitálišovce, že pri venčení sa jeho pes zvláštne správa a nezvyčajne vrčí. Obzrel sa preto smerom, na ktorý sa sústredil jeho pes, a zbadal na blízkom kopci veľkú čiernu mačkovitú šelmu," priblížila hovorkyňa.

Obyvateľov mesto informovalo o pohybe šelmy aj prostredníctvom sociálnych sietí. "Príslušníci mestskej polície vyrozumeli aj štátnu políciu. Informovali starostov okolitých obcí, aby skontaktovali svoje poľovné združenia, členom poľovných združení komunikovali informáciu o možnom pohybe šelmy," dodala Čapčíková.

Kontaktovali aj odchytový tím Štátnej ochrany prírody SR a riaditeľa Tatranského národného parku. U majiteľa blízkej kontaktnej zoo zistili, že im nechýba žiadne zviera. "Aktuálne miesto posledného videnia pri Vitálišovciach monitorujú dve hliadky mestskej polície," ubezpečila Čapčíková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2016
Spoznajte zlomové okamihy mestskej histórie
Špeciálnu tematickú prehliadkovú trasu mestom si pri príležitosti 730. výročia prvej písomnej zmienky o Liptovskom Mikuláši pre návštevníkov pripravilo tunajšie informačné centrum.
viac
11.10.2016
Cyklochodník predĺžia až do Liptovskej Ondrašovej
Niekoľkokilometrový úsek cyklochodníka popri Váhu v Liptovskom Mikuláši, ktorý je súčasťou veľkého slovensko-poľského projektu postupného budovania Historicko-kultúrno-prírodnej cesty okolo Tatier, radnica predĺži o ďalších 1400 metrov.
viac
12.01.2017
V silných mrazoch praskajú potrubia a zamŕzajú prípojky
V ostatných dňoch odstraňovali liptovskomikulášski vodári desiatky porúch. Pri výkopoch v premrznutej zemi museli používať aj hydraulické zbíjacie kladivo. Zem je v súčasnosti zamrznutá do hĺbky viac ako stodesať centimetrov.
viac
18.09.2017
Fest zemiakov na Liptove
Liptov je známy nielen bryndzou, ale aj zemiakmi. Podujatie Švábkafest bude v piatok 22. septembra v centre Liptovského Mikuláša venované práve im.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %