Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.05.2022 02:55

V nitrianskom Jaguar Land Rover maturovali prví študenti duálneho vzdelávania


Snímka Teraz.sk


V Tréningovej akadémii podniku Jaguar Land Rover Slovakia v Nitre sa v priebehu 4. a 5. mája prvýkrát konala praktická časť maturitných skúšok študentov Súkromnej strednej odbornej školy (SOŠ) polytechnickej DSA v Nitre.


Pred odbornou komisiou svoje projekty obhajovalo 16 z nich. Šlo o študentov, ktorí sú zapojení do duálneho vzdelávania s automobilkou.      

Deväť maturantov už čoskoro nastúpi do automobilky, ďalší siedmi budú pokračovať v štúdiu na vysokej škole. „Odborná príprava v SOŠ DSA je na takej úrovni, že absolventi sú ihneď po nástupe schopní uspieť pri údržbe alebo inžinieringu jednotlivých zariadení v lakovni, karosárni aj montáži vozidiel,“ uviedol vedúci inštruktor pre duálne vzdelávanie v nitrianskom závode Vladimír Černák.      

Na Súkromnej strednej odbornej škole polytechnickej DSA v Nitre v súčasnosti študuje 64 študentov, 54 z nich v odbore mechanik – mechatronik a desať v odbore autotronik. Štúdium na škole prebieha počas prvých dvoch rokov ako praktický výcvik v regionálnom tréningovom centre. V treťom ročníku prichádzajú študenti na praktický výcvik do závodu automobilky a v štvrtom ročníku chodia priamo do jednotlivých technologických prevádzok.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.02.2017
Nitra sa v budúcom roku zaradí na popredné miesto automobilovej mapy Európy
Mestu príchod strategického investora Jaguar Land Rover prinesie veľké zmeny. Primátora Nitry Jozefa Dvonča sme sa opýtali, ako hodnotí uplynulý rok a zároveň aj na ďalšie plány samosprávy Nitry v súvislosti s výstavbou automobilky.
viac
26.11.2018
Najlepšie vzduchom poháňané auto skonštruovali žiaci zo Serede
Automobilka Jaguar Land Rover vo svojom nitrianskom závode zorganizovala v novembri prvý ročník národnej súťaže s názvom Jaguar Challenge, určenej žiakom základných žiakov.
viac
07.06.2022
Nadačný fond Jaguar Land Rover spustil grantovú výzvu Naštartuj svoj kraj
Nadačný fond Jaguar Land Rover v Nadácii Pontis vyhlasuje grantovú výzvu pod názvom Naštartuj svoj kraj.
viac
19.08.2022
Chýbajúca MHD robí problém zamestnávateľom v priemyselnom parku
Zamestnávatelia v nitrianskom priemyselnom parku majú problém s náborom zamestnancov z kuriózneho dôvodu – do priemyselného parku nie je zabezpečená mestská hromadná doprava (MHD).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %