Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
26.11.2018 06:30

Najlepšie vzduchom poháňané auto skonštruovali žiaci zo Serede


Ilustračná snímka


Automobilka Jaguar Land Rover vo svojom nitrianskom závode zorganizovala v novembri prvý ročník národnej súťaže s názvom Jaguar Challenge, určenej žiakom základných žiakov.


Cieľom 18 tímov z ôsmich základných škôl bolo navrhnúť, postaviť a aj spojazdniť miniatúrne vozidlá poháňané na stlačený vzduch. Pomáhali im pri tom aj odborní mentori priamo z automobilky.       

Hodnotiaca komisia potom pri prezentácii výsledkov sledovala aj komunikačné zručnosti, inžinierske znalosti a tímovú prácu jednotlivých tímov. Spomedzi všetkých potom komisia vybrala víťazov, ktorí získali ocenenie v kategóriách najrýchlejší automobil, najlepšie vyrobené vozidlo, najlepšia verbálna prezentácia, najlepšie portfólio a tiež titul majstrov. "Víťazom prvého ročníka súťaže sa stali žiaci zo Základnej školy Jána Amosa Komenského v Seredi," informovali organizátori.       

Súťaž  sa koná ako súčasť globálneho vzdelávacieho programu spoločnosti. Jeho cieľom je podpora predmetov zameraných na vedu, technológie, inžinierstvo a matematiku. "Takýmto spôsobom vzdelávania chceme inšpirovať viac mladých ľudí, ktorí raz budú tými, čo nám pomôžu rozvíjať novú generáciu trvalo udržateľných vozidiel a technológií. Jaguar Challenge pre základné školy potvrdzuje význam a dôležitosť technických predmetov a dáva mladým ľuďom príležitosť dozvedieť sa viac o reálnom dizajne a inžinierskych procesoch," skonštatoval prevádzkový riaditeľ Jaguar Land Rover Slovensko Alexander Wortberg.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
Prezentácia župných škôl v Avione už tento piatok
Podujatie Deň župných škôl v Avione, ktorého organizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, odštartuje svoj šiesty ročník už tento piatok (20. 1.). Od 9. do 17. hodiny sa bude v nákupnom centre Avion v Bratislave prezentovať 47 stredných škôl.
viac
07.02.2018
Mladí folkloristi sa môžu prezentovať na súťaži Zvonky
Detské ľudové hudby, spevácke skupiny, sólisti speváci a sólisti inštrumentalisti majú ešte niekoľko dní na to, aby sa prihlásili do postupovej súťaže Zvonky. Posledný termín podávania prihlášok je štvrtok 8. februára.
viac
17.04.2020
Radnica zisťuje názory verejnosti na kultúrny život v meste
Nitrianska radnica spustila dotazníkový prieskum, pomocou ktorého chce zistiť názory verejnosti na úroveň kultúrneho života v meste. Zozbierané údaje majú následne poslúžiť ako podklad pre tvorbu stratégie rozvoja kultúry v meste.
viac
07.05.2022
V nitrianskom Jaguar Land Rover maturovali prví študenti duálneho vzdelávania
V Tréningovej akadémii podniku Jaguar Land Rover Slovakia v Nitre sa v priebehu 4. a 5. mája prvýkrát konala praktická časť maturitných skúšok študentov Súkromnej strednej odbornej školy (SOŠ) polytechnickej DSA v Nitre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %