Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.09.2019 02:00

V meste začala činnosť Miestna občianska poriadková služba


Ilustračná snímka, zdroj: glob.zoznam.sk


Začiatkom septembra začala v Levoči svoju činnosť Miestna občianska poriadková služba (MOPS). Vďaka podpore z fondov Európskej únie potrvá projekt 24 mesiacov.


„Mesto Levoča získalo finančné prostriedky na realizáciu projektu v rámci Operačného programu Ľudské zdroje a v rámci neho je do augusta 2021 zamestnaných osem ľudí,“ informoval zástupca náčelníka Mestskej polície v Levoči Peter Petruška.       

Výška nenávratného finančného príspevku je pritom na úrovni viac ako 190.000 eur a spolufinancovanie miestnej samosprávy je 10.000 eur. Štyria členovia MOPS budú vykonávať svoju činnosť v meste Levoča a ďalší štyria v mestskej časti Levočské Lúky. Pracovať budú vo dvojiciach v ranných a poobedňajších hodinách. „V prípade potreby budú vykonávať činnosť aj po 22. hodine alebo aj počas víkendov, vždy v koordinácii a pod dohľadom mestských policajtov,“ upozornil Petruška s tým, že MOPS je vybavená reflexnou vestou s označením, na ktorej budú mať pripnutý preukaz člena s fotografiou.       

Medzi hlavné úlohy MOPS bude patriť zvyšovanie úrovne ochrany verejného poriadku a bezpečnosti v lokalitách jej pôsobenia, ochrana životného prostredia a ochrana mestského a súkromného majetku. „Zabezpečovať bude tiež dohľad nad bezpečnosťou detí pri odchode a príchode zo školy, v okolí zastávky autobusu a mnohé iné činnosti,“ konkretizoval Petruška. Mestská polícia verí, že v mieste jej pôsobenia budú členovia MOPS prínosom pre občanov mesta a svojou činnosťou prispejú k zlepšovaniu bezpečnosti a kvality života miestnych komunít.

Cieľom projektu je zvýšenie zamestnanosti a zamestnateľnosti ľudí žijúcich v prostredí marginalizovaných rómskych komunít. Špecifickým cieľom je podľa radnice tiež posilniť miestny aktivizmus, komunitný rozvoj, znížiť protispoločenskú činnosť, udržiavať verejný poriadok a tiež zvýšiť štandardnú kvalitu životného prostredia v daných lokalitách. Doposiaľ takýto projekt v meste Levoča realizovaný nebol.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Slávnostné otvorenie NKP Juhovýchodný bastión Holíčskeho zámku
Slávnostné otvorenie Juhovýchodného bastiónového opevnenia, ktorého rekonštrukcia bola podporená z projektu Chránime kultúrne dedičstvo pre budúce generácie a z prostriedkov Finančného mechanizmu EHP a spolufinancovaná zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.
viac
26.05.2017
Návrhy 3D modelu Prešova sú na svete
Návrhy 3D modelov centra Prešova môžu zhodnotiť aj občania. V budove na Jarkovej ulici budú vystavené do konca mesiaca máj.
viac
14.07.2021
Súťaž Leto s Európou
Ukážte ako trávite dovolenku na Slovensku a pošlite fotografie miest a projektov, ktoré boli financované s podporou eurofondov – hrady, zámky, cyklotrasy, čokoľvek čo počas leta objavíte. Vyhlasovateľom súťaže je Úrad vlády SR. Uzávierka súťaže je 31. augusta 2021.
viac
30.07.2021
Úrad pre správu zaisteného majetku začína svoju činnosť
S príchodom augusta začína oficiálne fungovať nový Úrad pre správu zaisteného majetku. Jeho zriadenie vychádza z rozsiahleho zákona k zaisťovaniu majetku, ktorý ministerka spravodlivosti Mária Kolíková presadila v uplynulom roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %