Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.12.2016 10:45

V meste pribudli dve kryté uzamykateľné stojiská na odpad


Ilustračná snímka: (int).


Na sídlisku Dubnička v Bánovciach nad Bebravou pribudli v tomto období kryté a uzamykateľné stojiská kontajnerov na odpad.


Vybudovanie stojísk na uliciach J. C. Hronského a Husitská financovala radnica z rozpočtu mesta, jej zámerom je šetrenie životného prostredia a estetizácia okolia pri nádobách na odpad. Informoval hovorca mesta Miroslav Schlesinger.       

"Projektom sledujeme optimalizáciu a estetizáciu súčasných stanovíšť pri bytových domoch za účelom zvýšenia čistoty okolia odpadových nádob, eliminácie roznášania, vhadzovania a nezákonného umiestňovania odpadov, ktoré do nádob a ich okolia nepatria," uviedol vedúci oddelenia životného prostredia, dopravy, obchodu a služieb Mestského úradu v Bánovciach nad Bebravou Peter Baláž. Niektorí obyvatelia tiež nie sú podľa neho ochotní zatvárať kontajnery, do ktorých často prší, čím celková váha komunálnych odpadov vyvážaných na skládku rastie, s tým samozrejme aj finančné náklady za ich uloženie na nej.      

Mesto zatiaľ pristúpilo k realizácii dvoch pilotných stojísk, prvé na Ulici J.C. Hronského s rozmermi 7x5 metrov, stálo 3823,20 eura, druhé na Ulici Husitská s rozmermi 9x5 metrov 5726,40 eura. "Pevne veríme, že vybudovanie stojísk sa stretne u občanov s pozitívnym ohlasom a mesto bude postupne realizovať ďalšie stojiská, ktoré budú prínosom pre čistotu mesta a skvalitnenie životného prostredia. V neposlednom rade, odpad v uzamykateľných stojiskách a prípadný neporiadok už nebude taký anonymný ako doteraz," dodal Baláž.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.06.2016
Zvolenské deti vymaľovali kontajnery na odpad
V týchto dňoch sa vo Zvolene objavili tzv. ilustrované kontajnery. Vytvorili ich žiaci tamojších základných škôl na základe podnetu spoločnosti, ktorá v meste likviduje odpad.
viac
22.07.2016
Budovu úradu a kultúrneho domu rekonštruujú za vyše 120 000 eur
Najmä energetické úspory by mali priniesť na rekonštrukčné práce na budove obecného úradu a kultúrneho domu v Dežericiach v okrese Bánovce nad Bebravou.
viac
05.08.2016
Problém s medveďmi neutícha, vyriešiť by ho mohli odpadové staničky
Od apríla platí na celom území Vysokých Tatier mimoriadna situácia. Problémom je zvýšený pohyb medveďov v blízkosti ľudských obydlí.
viac
12.12.2016
Do likvidácie čiernych skládok investovala Považská Bystrica 60 000 eur
Na likvidáciu čiernych skládok vynaložilo mesto Považská Bystrica v tomto roku približne 60.000 eur. Mestu sa aj s podporou Envirofondu podarilo zlikvidovať jednu z najväčších čiernych skládok v miestnej časti Horný Moštenec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %