Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.10.2019 09:10

V meste pribudli ďalšie kryté stojiská na nádoby na odpad


Snímka zdroj: banovce.sk


Samospráva Bánoviec nad Bebravou umiestnila na území mesta ďalšie dve kryté uzamykateľné stojiská na kontajnery. Stojiská za takmer 15.000 eur pribudli na ulici Matice slovenskej a ulici Žitná, ich obstaranie financovala radnica z rozpočtu mesta. Informovala o tom v tlačovej správe.


"Zámerom radnice je optimalizácia a estetizácia súčasných stanovíšť pri bytových domoch za účelom zvýšenia čistoty okolia smetných nádob, eliminácie roznášania, vhadzovania a nezákonného umiestňovania odpadov, ktoré do nádob a ich okolia nepatria," uviedla bánovská radnica.       

Ďalším dôvodom budovania krytých stojísk je podľa nej ochrana pred dažďom. "V prípade, že prší a smetné nádoby nie sú uzavreté, rastie celková váha komunálneho odpadu, a tým aj finančné náklady na odvoz a uloženie na skládke," podotkla.       

Kľúče od príslušných stojísk odovzdali zamestnanci mesta predsedom jednotlivých bytových samospráv. "Pevne veríme, že ich osadenie sa stretne u občanov s pozitívnym ohlasom, podobne ako to bolo v prípade už realizovaných stojísk na uliciach A. Dubčeka, J. C. Hronského a Husitská," ozrejmila radnica.       

Mesto plánuje postupne každoročne realizovať ďalšie stojiská, ktoré budú prínosom pre čistotu a skvalitnenie životného prostredia. "V neposlednom rade odpad v uzamykateľných stojiskách a prípadný neporiadok už nebude taký anonymný ako doteraz," uzavrela bánovská samospráva.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2018
Bánovce nad Bebravou chcú postaviť kompostáreň na biologicky rozložiteľný odpad
Bánovce nad Bebravou majú záujem na pozemkoch v Dežericiach (okres Bánovce nad Bebravou) postaviť kompostáreň na biologicky rozložiteľný odpad (BRO). K dispozícii by mala byť nielen pre mesto, ale i okolité obce.
viac
29.06.2019
V Bánovciach nad Bebravou pribudli nové nádoby na triedený zber odpadu
Na území Bánoviec nad Bebravou pribudlo 30 nových 1100-litrových plastových kontajnerov. Samospráva získala nádoby bezplatne a sleduje nimi zefektívnenie a rozšírenie triedeného zberu odpadu v meste.
viac
17.02.2022
Bánovská samospráva chce postaviť nájomný bytový dom na Dubničke
Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje postaviť nájomný dom s 22 bytmi na sídlisku Dubnička. Využiť na to chce dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR a úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Financovanie stavby odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní v stredu (16. 2.).
viac
19.12.2023
Stojiská na nádoby na odpad pribudli v ďalších lokalitách
Mesto Bánovce nad Bebravou vybudovalo ďalšie kryté stojiská na nádoby na odpad. Stojiská pribudli postupne v uplynulých dňoch v troch lokalitách mesta, slúžiť budú pre obyvateľov viacerých bytových domov. Informovala o tom bánovská radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %