Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.05.2023 07:45

V Martine postavia za takmer 2,5 milióna eur multifunkčnú športovú halu


Ilustračná snímka: (tasr).


Pri Základnej škole Alexandra Dubčeka v Martine postavia za takmer 2,5 milióna eur multifunkčnú športovú halu. Poslanci mestského zastupiteľstva schválili na štvrtkovom (27. 4.) zasadnutí prijatie úveru vo výške 1,27 milióna eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.


Multifunkčná športová hala bude pozostávať z dvoch dispozičných podlaží a tretieho určeného pre technické zázemie. Na prvom nadzemnom podlaží projekt počíta s hracou plochou, pri ktorej bude umiestnených 100 miest na sedenie pre návštevníkov a športovcov. Vybavenie a čiarovanie telocvične umožní hrať hádzanú, futsal, florbal, basketbal, volejbal, nohejbal a bedminton. Druhé nadzemné podlažie bude určené predovšetkým pre šatne a sociálne zariadenia.

Na celkových nákladoch na výstavbu haly sa podieľa Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky (1,2 milióna eur) a martinská radnica (1,27 milióna eur). Školákom a verejnosti by mala začať slúžiť už koncom tohto roka.

"Budovanie športovej infraštruktúry a podpora športu detí a mládeže bola jednou z mojich volebných priorít a som nesmierne rád, že sa s ňou stotožnila aj väčšina poslaneckého zboru. V Martine jednoznačne chýba moderná reprezentatívna športová hala, ktorú by využívali nielen deti a mládež, ale aj profesionálne športové kluby. Verím, že Martinčania novú športovú halu ocenia a ja garantujem, že s investíciami tohto charakteru sme rozhodne ešte neskončili," uviedol martinský primátor Ján Danko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.07.2017
Sninskí poslanci podporili zámer výstavby mestskej plavárne
Poslanci podporili zámer výstavby plavárne v meste. Hotová by mohla byť do konca roka 2020. Výstavbu krytého viacúčelového bazéna, ktorého súčasťou by bol aj zimný štadión a multifunkčné ihrisko, chceli v meste začať realizovať už pred niekoľkými rokmi.
viac
23.01.2018
Skalica plánuje postaviť novú športovú halu za 3 až 3,3 milióna eur
Mesto Skalica plánuje postaviť multifunkčnú športovú halu, ktorú by mohli využívať viaceré športové kluby v meste. Uviedol to primátor Ľudovít Barát pri stretnutí so zástupcami mestských športových klubov.
viac
29.03.2021
Vo Vranove nad Topľou začali stavať športovú halu
V areáli Základnej školy Juh vo Vranove nad Topľou začala samospráva s výstavbou mestskej športovej haly.
viac
19.05.2023
Pri Základnej škole Želiarska začína výstavba školskej športovej haly
Nová školská športová hala vyrastie pri Základnej a materskej škole na Želiarskej ulici v košickej mestskej časti Ťahanovce. Jej výstavbu vo štvrtok začali symbolickým poklepaním základného kameňa florbalovými hokejkami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %