Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
06.08.2022 05:10

V Krupine finišujú práce na obnove vyťaženej ulice a mosta


Rozhľadňa Vartovka nad Krupinou. Snímka zdroj: turisticky.sk


V Krupine finišujú s obnovou azda najpoškodenejšej miestnej komunikácie Ulice Dionýza Štúra. Po nevyhnutných prácach, akými boli vyfrézovanie povrchu vozovky, stavba kanalizácie sa od 8. augusta začne aj s asfaltovaním povrchu vozovky. Pre TASR to uviedol primátor Radoslav Vazan.


"Ide približne o 450-metrový úsek, čo túto ulicu radí k najdlhším v meste. Cesta spája sídlisko Majerský rad s južnou časťou mesta a slúži tiež ako spojnica pri ceste na Tanistravár a strážnu vežu Vartovka," priblížil. Rekonštrukciu vo výške 215.000 eur hradí mesto z vlastných zdrojov.         

"Rovnako z vlastných finančných prostriedkov realizujeme v súčasnosti aj rekonštrukciu mosta ponad rieku Krupinica, ktorý je spojnicou Malinovského ulice a sídliska Majerský rad," uviedol ďalej primátor. Most oceľovej konštrukcie s jednopruhovou cestou a lávkou pre peších bol postavený ako provizórny po povodni v roku 1999 a jeho stavebno-technický stav bol už v roku 2020 posúdený ako havarijný.       

Mesto ho ešte na jeseň 2020 pre cestnú dopravu uzavrelo a na jar 2021 malo už aj projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu. "Účelom naprojektovaného mosta je hlavne previesť miestnu komunikáciu ponad Krupinicu a rozšíriť doterajšiu jednopruhovú cestu na dvojpruhovú so zachovaním chodníka pre peších," priblížilVazan.       

V súčasnosti prebiehajú práce na zakladaní pilótov nového mosta a betonárske práce. "Práce by mali byť ukončené v októbri 2022," dodal primátor. Ceny za stavbu mosta je podľa zmluvy približne 560.000 eur.       

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2019
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch
Trnavský župan Jozef Viskupič odovzdal Krajinský most v Piešťanoch spoločnosti, ktorá bude realizovať jeho rekonštrukciu. Dôvodom rekonštrukcie mosta sú poruchy na jeho spodnej časti a súčasťou opráv bude aj modernizácia úseku cesty Banka, ktorá je značne poškodená.
viac
01.10.2020
Vyhlásenie BBSK k tlačovej besede premiéra Igora Matoviča
Vyhlásenie BBSK k tlačovej besede premiéra Igora Matoviča a nepravdivým tvrdeniam, ktoré zazneli v súvislosti s haváriou na ceste II/531.
viac
18.10.2022
KSK dokončil rekonštrukciu mostov pri jazere Úhorná v okrese Gelnica
Košický samosprávny kraj (KSK) v uplynulých týždňoch ukončil rekonštrukciu mosta pred obcou Úhorná ako aj pri jazere Úhorná v okrese Gelnica. Práce na oboch stavbách stáli dokopy 460 000 eur.
viac
28.06.2023
Kraj dokončil rekonštrukciu mosta v Horných Orešanoch
Komplexnú modernizáciu mosta cez potok Parná na ceste II/502 v obci Horné Orešany dokončil Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %