Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
21.09.2023 09:10

Župa začala rekonštruovať most na ceste v obci Jakubov


Most na ceste v obci Jakubov


Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (SC BSK) sa okrem komplexných rekonštrukcií ciest pustila do diagnostiky a následných opráv mostov. V stredu 20. 9. 2023 sa začala prestavba mosta M7277 na ceste II/503 v obci Jakubov na Záhorí.


Realizáciou naprojektovaných prác sa zlepší stavebno-technický stav mosta, ktorý je v súčasnosti veľmi zlý. Cieľom rekonštrukcie je kompletná výmena hornej konštrukcie mosta. Pozostávať bude z postupného rozobratia a vybetónovania novej železobetónovej dosky uloženej na pôvodné piliere a opory. Výstavba novej konštrukcie bude realizovaná v dvoch pracovných záberoch tak, aby bol na konštrukcií zabezpečený dostatočný priestor na prejazd vozidiel počas búracích prác a výstavby novej konštrukcie.

Most v obci Jakubov sa nachádza na ceste II. triedy, ktorá vedie zo Záhorskej Vsi do Malaciek. Cestná premávka bude vedená striedavo v polovičnom profile vozovky a bude regulovaná cestnou svetelnou signalizáciou. Ukončenie prác predpokladá správca ciest v máji 2024.

Autor: (ts-BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2019
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch
Trnavský župan Jozef Viskupič odovzdal Krajinský most v Piešťanoch spoločnosti, ktorá bude realizovať jeho rekonštrukciu. Dôvodom rekonštrukcie mosta sú poruchy na jeho spodnej časti a súčasťou opráv bude aj modernizácia úseku cesty Banka, ktorá je značne poškodená.
viac
22.01.2020
Informácie o rekonštrukciách ciest nájdete už aj na webe
Rekonštrukcie, uzávierky či hotové úseky regionálnych ciest. To všetko nájdete v novej aplikácii Bratislavského samosprávneho kraja. Je to pomôcka všetkým motoristom, aby mali lepší prehľad o tom, čo ich na cestách v kraji čaká.
viac
19.10.2021
Bratislavský kraj spustil rekonštrukcie regionálnych ciest
Nový asfalt, vodorovné značenie i vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa pustil Bratislavský samosprávny kraj (BSK),
viac
23.09.2023
BSK si zoberie úver do výšky 34 mil. eur, opraviť chce cesty aj mosty
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) si zoberie úver do výšky 34 miliónov eur. Zabezpečiť ním chce financovanie projektov z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Plánuje zrevitalizovať cesty II. a III. triedy a tiež rekonštruovať mosty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %