Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
23.09.2022 07:45

KSK ukončil obnovu cesty medzi Hájom a Hačavou za vyše milión eur


Cesta medzi Hájom a Hačavou bola roky vo veľmi zlom stave.


Košický samosprávny kraj (KSK) ukončil rekonštrukciu cesty tretej triedy, ktorá spája obce Háj a Hačava v Slovenskom krase v okrese Košice-okolie.


Komplexná obnova úseku v dĺžke 3,3 kilometra sa začala na jar a z krajského rozpočtu na to išlo viac ako milión eur. Informoval o tom v stredu Úrad KSK na svojej webstránke.

Práce zahŕňali aj opravu a vybudovanie siedmich priepustov, ako aj vybudovanie dvoch oporných múrov. Na vybraných miestach rozšírili cestu a upravili cestné krajnice či odvodnenie. V poslednej fáze cestári vydláždili priekopy a osadili nové zvodidlá a zábradlia.

Pre veľmi zlý stav patrila táto cesta medzi najkritizovanejšie úseky v okrese Košice-okolie. Zhotoviteľ si prebral stavenisko koncom roka 2021 a do konca zimy realizoval prípravné a inžinierske práce a úpravu okolia. Od marca na stavenisko nastúpili stroje. "Pôvodný asfaltový koberec bol sfrézovaný a nahradil ho nový. Vo vybraných úsekoch bolo nutné upraviť aj podložie cesty," uviedol kraj. Podľa samosprávy išlo o jednu z najnáročnejších rekonštrukcií ciest v okrese.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2020
KSK pokračuje v rekonštrukciách ciest
Opravy ciest v Košickom samosprávnom kraji (KSK) pokračujú, situácia spojená s novým koronavírusom práce nestopla. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková.
viac
29.11.2021
Košický kraj dokončil rekonštrukciu mosta medzi Malým Horešom a Pribeníkom
Košický samosprávny kraj (KSK) v týchto dňoch dokončil rekonštrukciu mosta medzi Malým Horešom a Pribeníkom v Trebišovskom okrese. Počas obnovy narazil zhotoviteľ na tekuté piesky, pôvodnú projektovú dokumentáciu tak museli prepracovať.
viac
01.12.2021
Nitra po piatich mesiacoch ukončila rekonštrukciu Kráľovskej cesty
Mesto Nitra ukončilo rekonštrukciu Kráľovskej cesty, ktorá vedie pamiatkovou rezerváciou na hradnom kopci. Celkové náklady na obnovu viac ako 170 metrov dlhého dláždeného úseku dosiahli sumu 240 000 eur.
viac
06.08.2022
V Krupine finišujú práce na obnove vyťaženej ulice a mosta
V Krupine finišujú s obnovou azda najpoškodenejšej miestnej komunikácie Ulice Dionýza Štúra. Po nevyhnutných prácach, akými boli vyfrézovanie povrchu vozovky, stavba kanalizácie sa od 8. augusta začne aj s asfaltovaním povrchu vozovky. Pre TASR to uviedol primátor Radoslav Vazan.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %