Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
20.04.2020 07:30

V Hideparku pribudnú cyklostojany i nové ohnisko


V Hideparku trávia mnohí Nitrania svoj voľný čas.


V nitrianskom Hideparku pribudlo vďaka dobrovoľníkom nové vybavenie. Ešte počas zimných brigád sa tam vykonali viaceré zemné práce. Najnovšie sa podarilo vybudovať nový priestor na opekanie.


V ďalšej etape úprav ešte dobrovoľníci osadia cyklostojany a príslušný mobiliár. Záverečná brigáda a slávnostné otvorenie sa malo podľa pôvodného plánu konať v sobotu 23. mája, na ňom by spoločne s návštevníkmi oslávil Hidepark aj desiate výročie svojho otvorenia. Pre bezpečnostné opatrenia súvisiace s pandémiou ochorenia COVID-19 však organizátori museli sprístupnenie pre verejnosť presunúť na neskôr.

Podľa programovej manažérky projektu z Nadácie Ekopolis Martiny Paulíkovej je v týchto dňoch najzodpovednejšie zostať doma a chrániť seba aj ostatných pred šírením nového koronavírusu. „Dôležité je však i posilňovať našu imunitu. K tomu patrí aj pobyt v prírode. Mnohí dobrovoľníci práve takto pokračujú v aktivitách prospešných pre komunitu a životné prostredie. Samozrejme, aj pri tom je potrebné nosiť rúško, rukavice a udržiavať odstup od iných ľudí,“ dodala Paulíková.

Hidepark vznikol v roku 2010 na brehu rieky Nitra na mieste odkaliska a pozostatkov čiernej skládky. Pôvodne mal slúžiť ako miesto na hudobné stretnutia, dnes tam mnohí Nitrania trávia svoj voľný čas. Okrem koncertov a kultúrnych podujatí tam návštevníci nájdu aj komunitnú záhradu, pumptrack, u-rampu, petang, parkour, pódium, kuchynku i zázemie pre dobrovoľníkov z miestnych občianskych združení. Hidepark každoročne ponúka tiež letný program zameraný na alternatívnu kultúru, šport a ekológiu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2017
Slováci chcú v novom roku viac zdravia a viac času s rodinou
Slováci si prajú v novom roku 2017 najmä viac zdravia a viac času stráveného s rodinou. Vyplýva to z telefonického prieskumu o novoročných predsavzatiach, ktorý zrealizovala spoločnosť eCall Slovakia na reprezentatívnej vzorke 1214 respondentov.
viac
03.01.2017
V bratislavskom kraji vyrastie unikátny rodinný park
Nový rodinný park v atraktívnej lokalite, ktorý bude mať zábavno-vzdelávací či oddychovo-rekreačný charakter, bude klásť dôraz na životné prostredie či ekológiu a určený bude predovšetkým pre rodiny s deťmi a mládež.
viac
14.03.2018
Karpatská nadácia podporila šesť projektov na východnom Slovensku
Karpatská nadácia (KN) v Košiciach v utorok podporila z grantového programu Spoločne pre región podporených ďalších šesť projektov, ktoré vylepšia životné prostredie a umožnia deťom a mládeži v Košickom a Prešovskom kraji plnohodnotne a bezpečne tráviť voľný čas.
viac
30.09.2020
Program Envirogranty prerozdelí neziskovým organizáciám 100-tisíc eur
Nadácia VÚB vyhlasuje úplne novú grantovú schému, aká nemá na Slovensku vzhľadom na svoje zameranie obdobu. Program Envirogranty sa stáva prvou vlastnou iniciatívou bankovej nadácie, ktorej zámerom je rozdeliť 100-tisíc eur výhradne na ucelené koncepty environmentálnych aktivít tretieho sektora.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %