Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.03.2018 11:10

Karpatská nadácia podporila šesť projektov na východnom Slovensku


Karpatská nadácia - logo


Karpatská nadácia (KN) v Košiciach v utorok podporila z grantového programu Spoločne pre región podporených ďalších šesť projektov, ktoré vylepšia životné prostredie a umožnia deťom a mládeži v Košickom a Prešovskom kraji plnohodnotne a bezpečne tráviť voľný čas.


Symbolické šeky odovzdali prezident hutníckej spoločnosti U. S. Steel Košice Scott Buckiso a riaditeľka KN Laura Dittel.       

Vďaka grantu budú môcť BMX jazdci dobudovať zázemie pre divákov v košickom Dirtparku občianskeho združenia Enjoy the ride. Vodáci z Akademik TU Košice prečistia vodnú priehradu Ružín brigádami počas kanoistických športových aktivít. V obci Nižná Myšľa vybudujú novú oddychovú zónu pre obyvateľov, turistov i rekreačných športovcov a v obci Podhradík využijú pasúce sa zvieratá na prirodzenú úpravu svahov pod hradom Šebeš. Deti a mládež z MČ Košice - Džungľa budú mať možnosť naučiť sa šiť vďaka voľnočasovým kurzom občianskeho združenia Tvorivá dielňa a dobrovoľníci z TJ Partizán Rudník vylepšia rekreačnú oblasť pri sv. Anne.       

"Naše partnerstvo v programe Spoločne pre región trvá už veľa rokov a je prínosom pre ľudí žijúcich na východnom Slovensku. Som presvedčený, že ak sa v hociktorej obci či meste spoja miestne samosprávy, neziskové organizácie a lokálni podnikatelia pre dobrú vec, dokážu vymyslieť a ďalej rozvíjať dobré riešenia pre svoje komunity," povedal pri vyhlasovaní výsledkov Scott Buckiso.       

V roku 2018 bolo v programe Spoločne pre región vďaka finančnej podpore košických oceliarní rozdelených 13.500 eur. Administrátorom programu je už 11 rokov Karpatská nadácia.       

"Za 11 rokov sme spoločne podporili 101 aktívnych združení sumou viac ako 255.400 eur. Tešíme sa na výsledky tohtoročnej grantovej schémy a sme nesmierne radi, že sme mali opäť možnosť podporiť viacero skvelých miestnych iniciatív, v ktorých sú zapojení aj zamestnanci U. S. Steel Košice," povedala riaditeľka KN Laura Dittel.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.11.2017
Nadačný fond Karpatskej nadácie podporí verejnoprospešné projekty
Neziskové organizácie aj aktívne neformálne skupiny z východného Slovenska môžu na svoje verejne prospešné rozvojové projekty získať celkovú sumu 15 000 eur.
viac
12.11.2020
Program Spoločne pre región opäť podporí projekty na východe
Grantový program Spoločne pre región opäť rozdelí 13 000 eur na podporu verejnoprospešných komunitných projektov na východnom Slovensku. V poradí 14. ročník programu otvárajú Karpatská nadácia a košická hutnícka spoločnosť.
viac
08.12.2020
Prvý podpredseda ZMOS na online diskusii k športu
Prvý podpredseda ZMOS Radomír Brtáň sa zúčastnil online diskusie k športu a aktívnemu tráveniu voľného času v mestách a obciach, ktoré sa uskutočnilo v rámci projektu „Active Local Europe“ realizovaného belgickým mestom Leuven a ďalšími partnermi.
viac
10.01.2022
Program Spoločne pre región podporí projekty na východe sumou 30 000 eur
Grantový program Spoločne pre región v tomto roku rozdelí 30 000 eur na podporu lokálnych verejnoprospešných projektov na východnom Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %