Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
16.12.2016 10:10

Karpatská nadácia rozdelila organizáciám v regióne 24 000 eur


Logo.


Karpatská nadácia (KN) v Košiciach vyhodnotila štvrtý ročník grantového programu spoločnosti T-Systems Slovakia 'T for all, all for T'. V rámci neho sumou 24 000 eur podporí desať projektov z košického a prešovského regiónu.


Neziskové organizácie a občianske združenia ich použijú na realizáciu svojich nápadov v oblasti zlepšenia kvality životného prostredia, trávenia voľného času, pohybových aktivít, športu a osvety. Program zároveň podporí aj dobrovoľnícku angažovanosť zamestnancov spoločnosti.      

"Splav rieky Hornád s prešovskými skautmi, Košický triatlon, Medzinárodný volejbalový turnaj v Levoči, Nedeľňajšie popoludnia pre Humenčanov, Košická dobrovoľnícka jar - to sú len niektoré z projektov, ktoré v budúcom roku spestria a obohatia život občanov rôznych vekových kategórií na východnom Slovensku a prispejú k budovaniu miestnych komunít," uviedla Barbara Kollárová z KN v Košiciach.      

"Program, ktorý už štyri roky realizujeme v spolupráci so spoločnosťou T-Systems Slovakia mapuje potreby ľudí, ktorí žijú a pracujú v tomto regióne. Prostredníctvom našich grantových programov sa snažíme na ich očakávania čo najvhodnejšie zareagovať," hovorí riaditeľka nadácie Laura Dittel.      

Program je podľa nej zároveň príspevkom k téme zodpovedného podnikania a príkladom, ako môže súkromný sektor podporovať rozvoj regiónu, v ktorom podniká.      

"Desať rokov T-Systems Slovakia v Košiciach, desať víťazných projektov v grantovom programe 'T for all, all for T'. Čísla, ktoré svedčia o podpore regiónu. Tá sa každým rokom prehlbuje a rozširuje. Som rád, že sa nám v tomto ročníku podarí podporiť košický i prešovský kraj rovnakým dielom," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti T-Systems Slovakia Daniel Giebel.      

O finančnú podporu sa v tomto ročníku uchádzalo 35 projektov. Celková suma, o ktorú žiadali bola 97.315 eur.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2017
Ľudia sa opäť spojili pre dobrú vec
Nadácia Orange už trinástykrát finančne pomôže aktivitám tých, ktorí chcú pre svet okolo nás spraviť niečo prospešné.
viac
08.11.2019
Tesco rozdáva 170-tisíc eur na komunitné projekty
Máte nápad na zlepšenie života vo vašom susedstve?
viac
30.09.2020
Program Envirogranty prerozdelí neziskovým organizáciám 100-tisíc eur
Nadácia VÚB vyhlasuje úplne novú grantovú schému, aká nemá na Slovensku vzhľadom na svoje zameranie obdobu. Program Envirogranty sa stáva prvou vlastnou iniciatívou bankovej nadácie, ktorej zámerom je rozdeliť 100-tisíc eur výhradne na ucelené koncepty environmentálnych aktivít tretieho sektora.
viac
12.11.2020
Program Spoločne pre región opäť podporí projekty na východe
Grantový program Spoločne pre región opäť rozdelí 13 000 eur na podporu verejnoprospešných komunitných projektov na východnom Slovensku. V poradí 14. ročník programu otvárajú Karpatská nadácia a košická hutnícka spoločnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %