Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
28.05.2020 12:15

V dvoch úľoch na streche magistrátu je 120 000 včiel


Snímka zdroj: (FB/Matúš Vallo má rád Bratislavu).


Na streche bratislavského magistrátu je v dvoch úľoch 120.000 včiel. Informuje o tom hlavné mesto s tým, že vďaka schopnosti filtrácie škodlivých látok produkujú mestské včely jeden z najčistejších a najchutnejších medov, ktorý má vysoké antibakteriálne vlastnosti.


„Pred rokom nás zakladatelia projektu Uletená včela požiadali o to, či by sme nemohli mať na magistráte včely. Mestské včely sú podľa mňa top riešenie, preto sme sa dohodli na umiestnení dvoch úľov na strechu magistrátu,” priblížil na sociálnej sieti primátor Bratislavy Matúš Vallo. Bratislava podľa jeho slov dostane 50 percent získaného medu. Bratislavská samospráva tvrdí, že mestá majú vďaka mozaikovitému charakteru prostredia veľký potenciál pre podporu biodiverzity.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.06.2017
Mesto vytvorilo prvú zelenú strechu
Projekt zelenej strechy na Domove seniorov Archa na bratislavských Kramároch v mestskej časti Nové Mesto predstavuje ďalší zo série úspešne zrealizovaných projektov Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy.
viac
10.09.2020
V areáli ministerstva obrany umiestnili úle pre mestské včely
Ministerstvo obrany (MO) SR sa zapojilo do projektu Mestské včely a v areáli rezortu umiestnilo úle pre dve včelie rodiny. Urobilo tak v spolupráci s autorom projektu Centrom environmentálnej výchovy Živica. Informovala o tom hovorkyňa MO Martina Kovaľ Kakaščíková.
viac
13.11.2020
V Karlovej Vsi vznikne multifunkčný park aj dažďová záhrada
V bratislavskej Karlovej Vsi na Karloveskej ulici pri zrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále vznikne multifunkčný park na šport i oddych.
viac
06.05.2021
Dúbravka sa pripojila k programu Mestské včely
Bratislavská Dúbravka sa pridala do programu Mestské včely, ktorý funguje v hlavnom meste SR už niekoľko rokov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %