Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.03.2021 12:35

V Čerešňovom sade pribudne mobiliár za takmer 100 000 eur


Snímka zdroj: (trencin.sk).


Nový mobiliár za 94 000 eur z eurofondov začala trenčianska radnica inštalovať popri novom chodníku okolo Čerešňového sadu v lesoparku Brezina.


Je súčasťou spoločného cezhraničného projektu mesta, Trenčianskeho samosprávneho kraja a moravského mesta Bučovice. Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, z Čerešňového sadu sa má stať priestor pre zmysluplné aktivity, ktoré by umožnili jeho dlhodobé využitie aj mimo turistickej sezóny.

„Vzniknú murované kruhové ohniská z prírodného opracovaného kameňa, odolného voči teplote. Súčasťou každého ohniska bude strieška na uskladnenie dreva. V Čerešňovom sade pribudne 26 lavičiek, pri každom ohnisku bude navyše stôl s dvoma lavičkami z prírodného agátového dreva. Z toho istého materiálu budú i relaxačné ležadlá,“ uviedla hovorkyňa.

V Čerešňovom sade podľa nej pribudnú aj obiehacie a balančné koly, balansový prvok so sedadlami, preliezačky, hojdacie siete a malé pódium na menšie kultúrne akcie.

„Samozrejmosťou budú informačné tabule, napríklad o histórii hradísk v lokalite dnešného lesoparku, o Čerešňovom sade a podobne. Chýbať nebudú stojany na bicykle, nové odpadkové koše i mobilné toalety,“ doplnila Ságová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
24.03.2021
Nový projekt Polície SR „Dopravný expert vo Vašom meste“
Polícia SR dáva do pozornosti nový projekt „Dopravný expert vo Vašom meste“, ktorý umožňuje upozorniť Políciu SR na najproblematickejšie úseky cestnej premávky s cieľom minimalizovania konfliktných či nebezpečných situácií v cestnej premávke.
viac
16.06.2021
V Krupine revitalizujú najväčšie sídlisko
V Krupine je v plnom prúde revitalizácia verejných priestranstiev na najväčšom mestskom sídlisku - Majerský rad. Realizácia projektu za viac ako 560 000 eur bude trvať do konca roka.
viac
28.07.2021
Otvorenie nového urgentu v nemocnici v Šaci plánujú v apríli 2022
V nemocnici v košickej Šaci pokračujú práce na výstavbe nového urgentného príjmu s minimálnym a vzhľadom na pandemickú situáciu akceptovateľným časovým sklzom. Jeho slávnostné otvorenie sa predpokladá v apríli budúceho roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %