Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.05.2020 09:30

V centre Piešťan začínajú fungovať nové parkovacie automaty


Snímka zdroj: (pic-piestany.sk).


V Piešťanoch sa od 1. mája zmenili podmienky parkovania v centre a rozšírila sa zóna plateného státia. Radnica v uplynulých dňoch inštalovala podľa Martina Ričányho z úseku komunikácie na viacerých miestach nové parkovacie automaty.


V prvej fáze mesto menilo pôvodné automaty za modernejšie, následne ich osadilo aj na nových miestach, kde sa doteraz parkovalo bezplatne. Platba bude možná v hotovosti, telefónom s funkciou NFC alebo platobnou kartou, je však potrebné zadať evidenčné číslo vozidla. Esemeskou sa nateraz uhrádzať poplatok nedá. Vodiči sú podľa Ričányho povinní vyložiť lístok za sklo, mestská polícia zatiaľ nemá možnosť inej kontroly platby.

„Takéto automaty sa bežne používajú vo viacerých mestách. Sú modernejšie a ich ovládanie je iné ako u predchádzajúcich mincových. Práve iný postup ako pri platbe v doterajších automatoch môže spôsobovať spočiatku viacerým vodičom problémy. Pre väčšiu zrozumiteľnosť budú automaty doznačené nálepkami s informáciami a návodom, ako pri platení postupovať,” doplnil Ričány.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2016
Trenčín si prenajme 25 parkovacích automatov za 200 000 eur
Mesto Trenčín si chce formou verejného obstarávania prenajať na päť rokov 25 parkovacích automatov spolu so súvisiacimi službami.
viac
18.09.2018
V mestských častiach vzniknú ďalšie parkovacie plochy
Tak ako vo všetkých krajských mestách na Slovensku, deficit parkovacích miest je viditeľný aj v Banskej Bystrici. Vedenie mesta sa preto venuje parkovacej politike systematicky od roku 2015.
viac
19.10.2020
Radnica rozšíri spoplatnené parkovacie plochy
K spoplatneným parkovacím miestam na uliciach v súčasnej centrálnej mestskej zóne Prešova pribudnú ďalšie regulované parkovacie plochy. Mesto pokračuje v prípravách na zavedenie nového systému parkovania, ktorý vstúpi do platnosti od januára 2021. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.
viac
16.11.2020
Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie pilotnej zóny rezidentského parkovania v lokalite Tehelné pole.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %