Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
31.08.2020 09:50

Samospráva Partizánskeho vybuduje v dvoch lokalitách nové parkovacie miesta


Ilustračná snímka: (tasr).


Samospráva Partizánskeho plánuje vybudovať v dvoch lokalitách mesta nové parkovacie miesta. Odstavné plochy majú pribudnúť na uliciach Družstevná i Roosveltová. Ďalšie už vybudovala na ulici Malá okružná a Malinovského.


Výstavba nových parkovacích miest súvisí so spustením mestskej parkovacej zóny začiatkom leta, keďže niektorí vodiči začali parkovať v blízkosti centra na hranici zóny. „Pripravujeme veľkokapacitné parkovisko na ulici Družstevná za kinom, kde potrebujeme vytvoriť podmienky pre obyvateľov dvoch výškových činžiakov,” uviedla prednostka Mestského úradu v Partizánskom Dáša Jakubíková.       

Samospráva podľa nej takisto rieši menšie odstavné parkovisko na ulici Roosveltová, z ktorej by sa mala stať jednosmerná ulica. „Tým, že je tam aj prevádzka základnej umeleckej školy, aj prevádzka lekárov a materská škola, je tam potrebné vybudovať ďalšie parkovacie miesta,” zdôvodnila.      

Mesto v tomto období zabezpečuje vybudovanie i ďalších parkovacích státí. „Momentálne je pred dokončením veľká parkovacia zóna na ulici Malá okružná za Základnou školou (ZŠ) Radovana Kaufmana, kde autá dlhodobo stáli na komunikáciách, chodníkoch. Tu sa vybudovalo takmer 45 parkovacích miest. Takisto sme budovali parkovisko pri ZŠ Malinovského na sídlisku Šípok,” konkretizovala Jakubíková.      

Radnica tiež podľa nej vyznačila parkovacie miesta na komunikácii I/64. „Máme štúdiu, ktorá tam počíta s vybudovaním odbočovacieho pruhu, spevnením krajnice a rekonštrukciou celej plochy. Bohužiaľ, momentálne na to nemáme finančné prostriedky. Čo sa ale momentálne buduje, je osvetlenie časti tejto plochy od podchodu k parkovisku. Predpokladáme, že tam takisto inštalujeme kamery,” dodala prednostka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.10.2016
Stropkov investoval do opravy parku, osvetlenia i dopravy
Stropkovská samospráva sa na prelome leta a jesene zamerala na realizáciu viacerých menších investičných akcií. Novinkou v centre mesta je kompletná obnova oplotenia v historickom parku, ktoré bolo podľa dostupných informácií staré približne 70 rokov.
viac
09.01.2018
Vo Svidníku nainštalujú 12 nových monitorovacích kamier
Svidnícka samospráva sa v tomto roku intenzívnejšie zameria na znižovanie kriminality. Bezpečnosť na uliciach chce zabezpečiť rozšírením počtu monitorovacích kamier aj zriadením Miestnej občianskej poriadkovej služby.
viac
14.08.2019
V bratislavskej Vrakuni vybudujú zhruba 120 parkovacích miest
V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa má do konca septembra vzniknúť zhruba 120 parkovacích miest. Niektoré budú úplne nové alebo sa zlegalizujú také, ktoré boli na tráve či chodníkoch. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta Vrakune Martin Kuruc.
viac
02.01.2021
KSK uzavrel zmluvu na čerpanie peňazí na vybudovanie kreatívneho centra
Košický samosprávny kraj (KSK) uzavrel zmluvu s Ministerstvom kultúry SR na čerpanie takmer 18 miliónov eur na vybudovanie Kreatívneho centra Košického kraja. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %