Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
17.03.2018 05:56

V bývalom internáte chce samospráva vytvoriť 120 bytov


Budova bývalého internátu na Školskej ulici v Rimavskej Sobote


Dokopy 120 bytov by malo vzniknúť v budove bývalého internátu na Školskej ulici v Rimavskej Sobote, ktorá je v súčasnosti nevyužitá a chátra. Na poslednom mestskom zastupiteľstve (MsZ) o tom informoval primátor Jozef Šimko.


„Už som rokoval s istým stavbárom, ktorý začne ich výstavbu. Takže ten zaostalý a schátraný internát začneme budovať už tento rok,“ prisľúbil primátor s tým, že novovzniknuté byty budú určené pre obyvateľov mesta i pracovníkov väznice, ktorú v Rimavskej Sobote plánuje vytvoriť ministerstvo spravodlivosti.       

Približne pred dvomi rokmi samospráva zamýšľala postaviť novú bytovku s 34 bytmi na Hostinského ulici, k realizácii tohto zámeru však zatiaľ nedošlo. Podľa Šimka je v tejto veci ešte potrebné rokovať s firmou, ktorá mala túto bytovku postaviť a následne predať mestu. Pokiaľ nedôjde k dohode, záujemcom o bývanie, ktorí už boli zaradení do poradovníka, ponúkne mesto podľa primátorových slov spomínané novovytvorené byty v internáte.       

Budovu bývalého internátu získala samospráva do svojho vlastníctva pred niekoľkými rokmi od Banskobystrického samosprávneho kraja zámenou za pozemky pod cestnými komunikáciami, ktoré kraj spravuje. Jedným z predchádzajúcich zámerov bolo vytvoriť v nej domov dôchodcov a domov sociálnych služieb, čo však zatiaľ takisto nebolo realizované.       

Dôvodom sú podľa slov vedúcej odboru rozvoja mesta Mestského úradu Rimavská Sobota Evy Murárikovej chýbajúce možnosti získať na tento účel peniaze z grantových programov. „Zatiaľ neboli vyhlásené žiadne výzvy, v ktorých by sme sa mohli uchádzať, aby sme túto budovu uplatnili v rámci projektu,“ vysvetlila na zasadnutí MsZ koncom minulého roka.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Po ostrej diskusii má okres Rimavská Sobota 952 000 eur na opravy ciest
Ostrá diskusia a nahnevaní krajskí poslanci z okresu Rimavská Sobota sprevádzali pondelňajšie (6. 6.) rokovanie Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v Banskej Bystrici.
viac
25.06.2020
Nový investor sľubuje v R. Sobote okrem pivovaru i elektráreň a stovky bytov
Závod na výrobu piva so sladovňou a spracovaním ovocia, dopravno-logistickým centrom a paroplynovou elektrárňou, ale aj 250 až 300 bytov s občianskou vybavenosťou, to všetko sľubuje vybudovať do roku 2024 v Rimavskej Sobote spoločnosť Architecture design and studio z Veľkého Šariša.
viac
07.01.2021
BBSK plánuje investície v oblasti kultúry vo výške okolo 3,68 milióna eur
Nová stála expozícia v Thurzovom dome Stredoslovenského múzea (SSM) v Banskej Bystrici, pokračujúca obnova Krajskej knižnice Ľudovíta Štúra vo Zvolene a rekonštrukcia Robotníckeho domu v Rimavskej Sobote sú tri nosné investičné projekty.
viac
28.07.2022
Komplexná rekonštrukcia budovy GMOS je dokončená, čaká ju kolaudácia
V Rimavskej Sobote dokončili niekoľko mesiacov trvajúcu rekonštrukciu budovy Gemersko-malohontského osvetového strediska (GMOS). Budovu teraz čaká kolaudačné konanie, verejnosti by mohli priestory sprístupniť na jeseň. Uviedla to riaditeľka GMOS Darina Kišáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %