Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.07.2016 10:00

V Bratislave budú počas horúcich letných dní cisterny s pitnou vodou


Snímka zdroj: (tasr).


Obyvatelia i návštevníci Bratislavy sa môžu v centre mesta počas horúcich letných dní osviežiť.


Na Hlavnom námestí a Poštovej ulici budú počas horúčav cisterny s pitnou vodou. Verejnosti budú k dispozícii už v utorok (12. 7.) a následne vždy, keď teplota vzduchu vystúpi dlhodobejšie nad 30 stupňov Celzia. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.      

Pohár vody z cisterien si budú môcť ľudia v centre mesta dopriať od 10. zhruba do 18. hodiny. "Aj takýmto spôsobom chceme pomôcť ľuďom pri dodržiavaní pitného režimu a dať šancu osviežiť sa počas tropických dní. Túto službu využívali občania mesta i návštevníci Bratislavy už aj v minulom roku a boli s ňou spokojní, preto chceme cisterny s pitnou vodou zabezpečiť aj tento rok," povedal primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Priemerná spotreba vody bola počas minulého leta 2000 litrov denne. Prevádzku cisterien zabezpečuje bratislavský magistrát v spolupráci s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou (BVS).      

V meste sú k dispozícii aj pitné fontány, ktoré fungujú nepretržite vo viacerých lokalitách, a to napríklad na Panskej ulici, Hviezdoslavovom námestí, Župnom námestí, Námestí SNP, Hlavnom námestí, v Čitárni u Červeného raka či na druhom nádvorí Primaciálneho paláca.      

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) aktuálne varuje pred horúčavami na Slovensku. Teplota vzduchu môže v týchto dňoch podľa meteorológov dosiahnuť miestami 35 až 36 stupňov Celzia.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2017
V Bratislave začínajú s revitalizáciou Námestia slobody
Hlavné mesto začína s revitalizáciou Námestia slobody. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal podpísal zmluvu o spolupráci s mestskou časťou Staré Mesto a občianskym združením Dobré m(i)esto, založeným Nadáciou HB Reavis, ktoré v spolupráci s mestom zabezpečí potrebné práce pri revitalizácii územia.
viac
21.06.2019
Medzinárodná konferencia - Ochrana vodných zdrojov 2O19
Voda je jedinečný a nenahraditeľný prírodný zdroj, ktorý vyžaduje našu ochranu aj v súvislosti s náročnými výzvami súvisiacimi s dopadmi zmeny klímy. Táto myšlienka dominovala v prezentáciách a diskusiách počas medzinárodnej konferencie Ochrana vodných zdrojov 2019
viac
16.03.2021
Spustenie rekonštrukcie fontány Družba očakáva mesto ešte tento rok
Mesto Bratislava predpokladá spustenie rekonštrukcie fontány Družba na bratislavskom Námestí slobody ešte v tomto roku. Uviedla to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.
viac
16.08.2023
Fontána na Námestí slobody nie je podľa RÚVZ určená na kúpanie sa
Kúpanie alebo osviežovanie sa vodou z fontány Družba na Námestí slobody v Bratislave je na vlastné riziko a zodpovednosť. Uviedli to z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave s tým, že nespĺňa základné hygienické požiadavky na umelé kúpaliská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %