Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.03.2018 06:28

V Bánovciach pripravujú nový projekt s medzinárodnou účasťou


Privítanie pracovnej skupiny primátorom.


V stredu 21. februára sa v zasadacej miestnosti Mestského úradu v Bánovciach nad Bebravou uskutočnilo prípravné stretnutie k plánovanému medzinárodnému projektu „Európa pre občanov – Týždeň živej kultúry občanov mladej Európy.“


Ide o zaujímavý projekt zameraný na spoluprácu partnerských krajín EÚ, ktorej súčasťou je rozvoj v oblasti kultúrno-spoločenského života. Na základe pozvania sa na ňom zúčastnili delegácie z partnerských miest z Milotíc (Česká republika), Ostrihomu (Maďarsko) a z mesta Lubliniec (Poľsko). V programe prvého stretnutia bolo oboznámenie pozvaných hostí o formách a možnostiach zapojenia sa do realizácie uvedeného projektu, v ktorom sa počíta s partnerskou účasťou krajín EÚ.

Vstupné rokovania viedol primátor mesta Marián Chovanec a riaditeľ ZUŠ Dezidera Kardoša Silvester Lavrík, ktorí predstavili zámer projektu. Ten sa má spoločne uskutočniť v Bánovciach nad Bebravou ešte v tomto roku.

K jednotlivým bodom sa následne uskutočnila rozsiahla diskusia. Za mesto Lubliniec viedol rokovanie starosta mesta Edward Maniura, za Ostrihom László Engelbrecht a za Milotice Josef Levek. Výsledkom prípravných rokovaní je záujem participovať na plánovanom projekte.

Definitívne rozhodnutie o rozsahu spolupráce padne až po oboznámení poslancov miestnych zastupiteľstiev všetkých zainteresovaných miest s obsahom a cieľmi projektu. Podrobné informácie o projekte budú zverejnené po dohodnutí konkrétnych výstupov prípravných tímov, ktoré sa zúčastnili na prvom rokovaní.

Obecné noviny č. 9-10/2018

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2016
Smolenický zámok bude hostiť konferenciu Nová Európa 2016
Smolenický zámok sa 29. novembra stane dejiskom medzinárodnej konferencie Nová Európa 2016, na ktorej sa zúčastní stovka hostí zo stredoeurópskeho regiónu.
viac
30.01.2017
Chýbajúci vodovod v Suchodolskej doline by mal zabezpečiť projekt vodárov
Dlhodobý nedostatok a prívod vody do obcí v rámci takzvanej Suchodolskej doliny v okrese Bánovce nad Bebravou by mohol vyriešiť projekt, ktorý pripravuje Západoslovenská vodárenská spoločnosť (ZSVS).
viac
24.04.2017
Cieľom návštevy zástupcov štyroch krajín je medziregionálna spolupráca
Podpora medziregionálnej spolupráce medzi šiestimi verejnými i súkromnými subjektmi z Fínska, Nemecka, Španielska a Slovenska je zámerom projektu Socent Spa, v rámci ktorého dnes (24. 4. 2017) pricestovali na trojdňovú návštevu regiónu Gemer zástupcovia týchto krajín a neziskovej organizácie Epic.
viac
30.03.2022
Mesto chce zrekonštruovať atletický ovál na Dubničke
Samospráva Bánoviec nad Bebravou chce zrekonštruovať atletický ovál v areáli Základnej školy (ZŠ) Gorazdova. Financie na tento účel žiada z Fondu na podporu športu. O mimorozpočtové zdroje sa radnica uchádza aj na ďalšie dva svoje projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %