Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
09.02.2019 11:55

V ankete o Naj obec na Záhorí opäť triumfoval Plavecký Mikuláš


Ilustračná snímka plaveckymikulas.sk


Titul Naj obec na Záhorí opäť obhájil Plavecký Mikuláš. O opätovnom víťazstve obce na hraniciach Bratislavského a Trnavského kraja rozhodli hlasujúci v 7. ročníku internetovej ankety o meste a obci, ktoré sú naj na Záhorí. Informuje o tom web zahori.sk, ktoré je vyhlasovateľom ankety.


Celkovo 3177 hlasujúcich rozhodlo tiež o tom, že z dvoch mestských sídiel, ktoré v regióne Záhoria patria do Bratislavského kraja, sa ani Malacky, ani Stupava nedostali do prvej trojky. Malacky skončili v hlasovaní na 4. a Stupava na 6. mieste. Naj mestom sa stali Gbely v okrese Skalica.       

Medzi obcami v prvej päťke takisto dominujú obce z horného Záhoria, ktoré administratívne spadajú pod Trnavský kraj. Najúspešnejšou obcou z Malackého okresu v Bratislavskom kraji sa v ankete po Plaveckom Mikuláši stal Láb, hlasujúci ho posunuli na 6. miesto. Na 8. mieste skončilo Plavecké Podhradie a na 9. pozícii Rohožník.       

Hlasujúci rozhodujú v ankete, ktorá sa každoročne vyhlasuje od roku 2012, o mieste, kde žijú, kde by chceli žiť, či kam sa radi vracajú. Na hlasovaní sa mohli zúčastniť aj obyvatelia mimo Záhoria.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2017
NAJ mestom Slovenska sa stal Liptovský Mikuláš, NAJ obcou je Halič
NAJ mestom Slovenska je Liptovský Mikuláš, obcou Halič v okrese Lučenec. Primátorom Slovenska sa stal Jozef Trstenský z Nového Mesta nad Váhom a starostom Michal Kotrady zo Smižian v okrese Spišská Nová Ves.
viac
25.01.2019
Naj mestom 2018 sa stal Sabinov, naj obcou Sedliacka Dubová
Naj mestom Slovenska 2018 je Sabinov, naj obcou Sedliacka Dubová. Rozhodli o tom hlasy návštevníkov portálu Slovakregion, ktorý súťaž organizoval už po desiaty raz.
viac
07.05.2020
Externé zdroje na financovanie komunálnych potrieb
Samosprávy na financovanie svojich zámerov a investičných potrieb okrem vlastných finančných prostriedkov využívajú aj eurofondy. Združenie miest a obcí Slovenska sa však v prieskume zameralo na pomerne širokú paletu ostatných externých zdrojov financovania.
viac
31.12.2020
Opäť možno hlasovať v ankete o NAJ obec a mesto na Záhorí
Obyvatelia Záhoria i tí, ktorí majú túto časť Slovenska radi, môžu opäť rozhodnúť o naj obci a naj meste v regióne. Informoval o tom za organizátorov Matej Hajdin.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %