Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
09.03.2024 03:15

V 19 obciach si majú občania v októbri voliť starostu či poslancov


Ilustračná snímka


V októbri tohto roka sa majú v 19 obciach konať doplňujúce komunálne voľby. Starostu či poslanca obecného zastupiteľstva si majú občania voliť v sobotu 5. októbra. Voľby vyhlásil predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD).


Rozhodnutie o vyhlásení volieb je zverejnené na webe NR SR. Starostu aj poslanca majú občania voliť v obci Fijaš. Starostu si budú voliči vyberať v obciach Hviezdoslavov, Malá Mača, Brunovce, Dvorany nad Nitrou, Svrbice, Prosiek, Vasiľov, Kordíky, Krná, Lentvora, Lada, Starina a Zemplín. Po jednom poslancovi obecného zastupiteľstva majú voliči vyberať v obciach Dolné Orešany, Podhorany, Jasenová, Dubovec a Nováčany.         

Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa vyhlasujú v prípade, ak sa v niektorej obci nekonali alebo sa z rôznych dôvodov musia opakovať. Tiež vtedy, ak sa starosta či poslanec vzdal a jeho mandát zanikol bez náhradníka. Zákon takisto stanovuje, že voľby sa zopakujú, ak ich vyhlásili za neplatné.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2020
Doplňujúce voľby starostov a poslancov sa nebudú konať 4. apríla
Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa neuskutočnia v sobotu 4. apríla. Doplňujúce voľby sa mali týkať 14 obcí v šiestich samosprávnych krajoch. Potvrdila to Lucia Kirinovičová z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.
viac
15.05.2021
V sobotu si v 30 obciach volia starostu či poslancov
Dnes si v 30 obciach volia starostu či poslancov. Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sprevádzajú protiepidemické opatrenia. Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h.
viac
05.09.2023
Starostu či poslancov si budú 9. septembra voliť občania 28 obcí
V septembri sa budú okrem parlamentných volieb konať v niektorých obciach aj komunálne voľby. Starostu či poslancov zastupiteľstiev si budú občania voliť 9. septembra v 28 obciach.
viac
10.02.2024
V 18 obciach si v sobotu vyberajú voliči starostov a poslancov
V sobotu o 7.00 h sa v 18 obciach na Slovensku otvorili volebné miestnosti. Obyvatelia si v doplňujúcich komunálnych voľbách vyberajú starostu a poslancov zastupiteľstiev. Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %