Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
15.03.2021 08:00

ÚVO pripravil podcasty o používaní dynamického nákupného systému


Ilustračná snímka.


Úrad pre verejné obstarávanie pripravil hneď dva podcasty k uvedenej téme, ktorú približujú Zuzana Balážová z Inštitútu verejného obstarávania a vedúca oddelenia verejného obstarávania Katarína Hreusová.


Verejní obstarávatelia zároveň môžu ako pomôcku využiť prehľadnú infografiku, ktorá obsahuje nielen základnú charakteristiku DNS, ale taktiež detailnejšie popisuje aj samotný jeho priebeh.

Tento spôsob elektronického obstarávania umožňuje realizovať bežné nákupy veľmi flexibilne podľa aktuálnych potrieb. Ide najmä o tovary, služby či stavebné práce, ktoré sa nakupujú opakovane, dochádza pri nich k pohybu cien, pričom plnenie nevyžaduje zvláštne postupy pri príprave ani komplikovanú realizáciu.

„Verejným obstarávateľom umožňuje nakupovať opakované plnenia v rámci jedného dynamického nákupného systému (DNS), čo znamená, že ho zriadia len raz, a to na začiatku, nemusia zakaždým vyhlasovať nové verejné obstarávanie. Zároveň je tento systém otvorený, takže doň môžu priebežne vstupovať noví záujemcovia, resp. uchádzači,” povedala Z. Balážová.

Ďalšie informácie TU 

Oba podcasty o dynamickom nákupnom systéme si môžete vypočuť na:

https://media.uvo.gov.sk/audio/uvo_podcast_balazova_dynamicky_nakupny_system_1.mp3

https://media.uvo.gov.sk/audio/uvo_podcast_hreusova_dynamicky_nakupny_system_2.mp3

Infografika k dynamickému nákupnému systému je dostupná TU

Autor: (ÚVO)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.11.2020
Návrh novely zákona o VO ráta s konceptom odborných garantov
Novela podľa návrhu ÚVO upravuje povinnosť verejných obstarávateľov a obstarávateľov realizovať verejné obstarávanie prostredníctvom odborného garanta.
viac
19.11.2020
Pozvánka na školenie „Zelené verejné obstarávanie“
Úrad pre verejné obstarávanie pozýva verejných obstarávateľov / obstarávateľov na školenie Zelené verejné obstarávanie - papier, počítače a vozidlá, ktoré sa uskutoční on-line 27.11.2020 o 9:00 hod.
viac
15.12.2020
Nový podcast ÚVO o ukladaní pokút verejným obstarávateľom
Nový podcast ÚVO je o ukladaní pokút verejným obstarávateľom. Obsahom nového podcastu Úradu pre verejné obstarávanie je systém ukladania pokút v konaniach na odbore legislatívno-právnom.
viac
29.07.2021
ÚVO pripravil Analýzu a metodiku najčastejších porušení zákona II.
ÚVO pripravil Analýzu a metodiku najčastejších porušení zákona o verejnom obstarávaní II. pri dodržaní základných povinností verejných obstarávateľov, resp. obstarávateľov - princípy vo verejnom obstarávaní a pri vyhodnocovaní splnenia podmienok účasti - vysvetlenie a doplnenie predložených dokladov
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %