Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
21.05.2024 11:10

Uskutoční sa webinár o budúcnosti a rozvoji samospráv


Pozvánka na Webinár


Program rozvoja Organizácie Spojených národov (OSN) v spolupráci s Ministerstvom financií SR (MF SR) a hlavným mestom SR Bratislava pripravili v rámci série Urban Talks webinár „Riadenie komplexnosti: Budúcnosť samospráv“.


Webinár „Riadenie komplexnosti: Budúcnosť samospráv“ sa uskutoční v stredu 22. mája 2024 a predstavuje pre mestá a obce nielen možnosť dozvedieť sa o trendoch v rozvoji samospráv, ale aj priamo sa zapojiť do súvisiacich aktivít.

Keďže samosprávy čelia stále novým výzvam, je potrebné, aby boli pripravené na mnohé zmeny a prispôsobili sa novej realite vyplývajúcej z celospoločenskej transformácie. Úloha miest a obcí sa mení a ich úspech a stabilita vo veľkej miere závisia od pripravenosti na kritické výzvy, ale aj od implementácie inovačných riešení a schopnosti presadzovania transformačných zmien.

Webinára sa zúčastní Lukáš Polesňák (Chief Digital Officer z inovačného tímu hlavného mesta SR Bratislava), ktorý predstaví spôsoby, ako dosiahnuť udržateľný rozvoj IT vo verejnom sektore a Idoia Postigo (generálny riaditeľ Bilbao Metropoli 30, Španielsko), ktorý priblíži, ako sa Bilbao stalo mestským inovačným modelom prechodom z priemyselného regiónu na modernú a kultúrnu metropolu. Ďalšími hosťami budú Dan Chapman (Chief Administrative Officer mesta Kitchener, Kanada) a Randy Sa'd (výkonný riaditeľ REFOCUS, Kanada), ktorí bližšie predstavia ich niekoľkoročnú vzájomnú spoluprácu zameranú na zmenu pochopenia súčasných problémov a prispôsobenie postupov strategického riadenia samospráv v reakcii na zrýchľujúce sa zmeny a rastúcu komplexnosť výziev. Moderátorkou webinára bude Zuzana Šefčík (koordinátorka pre kultúrne a organizačné zmeny hlavného mesta SR Bratislava).

Podujatie sa uskutoční v stredu 22. mája 2024 o 13.00 hod prostredníctvom platformy ZOOM v anglickom, arménskom, gruzínskom a ukrajinskom jazyku. V prípade záujmu o účasť je potrebné registrovať sa vopred  a záujemcom bude po registrácii zaslaný e-mailom odkaz na pripojenie sa k webináru.

Viac informácií o spolupráci medzi Programom rozvoja OSN a MF SR je dostupných v anglickom jazyku na tejto internetovej stránke. 

 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
07.03.2017
Mesto Šurany hospodári s rozpočtom 5,4 milióna eur
Mesto Šurany v okrese Nové Zámky hospodári v tomto roku s vyrovnaným rozpočtom vo výške 5,4 milióna eur a je v dobrej finančnej kondícií.
viac
03.04.2019
Kto sa podieľa na rozvoji samosprávy
Starostovia a primátori, ktorí boli v jesenných komunálnych voľbách zvolení minimálne tretí krát sa v prieskume Združenia miest a obcí Slovenska vyjadrili k tomu, kto sa podľa nich najvýraznejšie podieľa na rozvoji samospráv. Tiež odpovedali na to, či by išli opätovne do komunálnych volieb.
viac
10.03.2021
Webinár o Referenčnom rámci pre udržateľný rozvoj
Pokiaľ máte záujem dozvedieť sa viac o nástroji na plánovanie, uskutočňovanie a monitorovanie miestneho udržateľného rozvoja, prihláste sa na webinár o Referenčnom rámci pre udržateľný rozvoj, ktorý sa uskutoční online 15. marca 2021 od 9,00 do 10,30.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %