Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.02.2018 09:33

Tvorte menej odpadu, trieďte, otestujte sa a vyhrajte


Test ekologickej inteligencie - plagat.


Zapojte sa do jarnej súťaže vyhlásenej spoločnosťou ENVI - PAK prostredníctvom stránky www.triedime.sk. Dozviete sa, poprípade si rozšírite svoje poznatky, ako minimalizovať tvorbu odpadu, ako správne triediť papier, plasty, sklo, kovy a nápojové kartóny. ako správne kompostovať.


Dozviete sa aj to ako správne kompostovať, čo sú to obnoviteľné a neobnoviteľné zdroje. Vzdelávací on-line projekt s názvom „Test ekologickej inteligencie“ nájdete na stránke www.triedime.sk/test-ekologickej-inteligencie. Každý týždeň sú pre účastníkov pripravené zaujímavé témy, vďaka ktorým získajú praktické vedomosti ako prispieť k ochrane životného prostredia.

Odhodlanie vzdelávať sa bude odmenené

Počas 13 týždňov bude vždy v pondelok zverejnená nová téma. Účastníci si ju naštudujú a následne zodpovedajú krátky test. Každý týždeň budú vyžrebovaní spomedzi všetkých účastníkov traja, ktorí budú odmenení populárnym fidget spinnerom a edukačnými materiálmi. Do súťaže je možné zapojiť sa počas celého trvania vzdelávania – jedinou podmienkou je zodpovedanie všetkých otázok jednotlivých tém v poradí, v akom boli zverejnené. Po uzavretí posledného kola Testu ekologickej inteligencie budú vyžrebovaní traja výhercovia atraktívnych cien: tabletu, fitness náramku a slúchadiel.

„Test ekologickej inteligencie“ je jedným z mnohých vzdelávacích projektov ENVI - PAK. Jeho cieľom je pozdvihnúť povedomie o triedení a je výbornou pomôckou pre firmy, domácnosti či pre školy a centrá voľného času,“ konštatuje Mgr. Katarína Kretter z oddelenia komunikácie OZV ENVI – PAK a pokračuje: „S predchádzajúcimi on-line vzdelávacími projektmi máme výborné skúsenosti, zapojili sa do nich tisícky účastníkov a tešíme sa, že čoraz viac ľudí sa zaujíma o triedenie odpadu.“

Online vzdelávací projekt Test ekologickej inteligencie sa začal 12. februára a končí 13. mája 2018. Výhercovia budú zverejnení 18. mája na stránke www.triedime.sk. Po skončení všetkých 13 epizód vzdelávania bude úspešným účastníkom vygenerovaný certifikát o  absolvovaní. Zapojiť sa môžu všetci – deti, mládež aj dospelí.

Prajeme Vám Veľa úspechov!

Autor: (ts-envipak)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.09.2016
Solárne elektrárne – budúce environmentálne záťaže
Už vám napadlo, čo bude so solárnymi panelmi po tom, čo skončí obdobie finančnej podpory obnoviteľných zdrojov energie? Zostane nám na poliach a stráňach veľká kopa šrotu? Kto sa postará o likvidáciu fotovoltaických panelov? Myslel niekto na to?
viac
07.07.2020
V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.
viac
30.06.2021
Na budúci rok bude možné pripojiť 95 MW nových zelených zdrojov
Ministerstvo hospodárstva SR určilo na budúci rok limity pre pripájanie obnoviteľných zdrojov energie (OZE), kombinovanej výroby elektriny a tepla (KVET) a lokálnych zdrojov.
viac
13.12.2021
SR by mohla prijať od Európskej investičnej banky 120 miliónov eur
Slovensko by mohlo prijať od Európskej investičnej banky 120 miliónov eur už v januári 2022. Mali by byť určené pre oblasť teplárenstva a podporu výroby elektriny z obnoviteľných zdrojov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %