Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
06.11.2023 03:00

Trnava: Poslanci schválili podmienky letných terás na zimu


Ilustračná snímka (TASR)


Sumu desať centov za štvorcový meter na deň budú platiť prevádzkovatelia exteriérových sedení v Trnave, ktorí budú chcieť svoje letné terasy prevádzkovať aj mimo sezóny.


Zimné obdobie pre tento prípad mesto počíta od 6. novembra do konca februára, následne je platba v riadnej sezóne dvojnásobná. Schválilo to trnavské mestské zastupiteľstvo na štvrtkovom zasadnutí.         

Mesto stanovilo podmienky pre mimosezónne exteriérové sedenie, ktoré je možné realizovať len vo vyhradenom priestore na to určenom. Taktiež musí byť zachovaný jeho vzhľad ako počas letnej prevádzky a je zakázané umiestňovať akékoľvek pódiá, tiež oplášťovanie exteriérového sedenia a pridávanie zastrešenia, než aké bolo v letnej verzii.

Počas pandémie COVID-19 mesto vyšlo v ústrety obyvateľom i podnikateľom a za prevádzkovanie exteriérových sedení vyberalo symbolické euro.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2020
Mesto Prešov v čase pandémie podáva pomocnú ruku gastro prevádzkam
Majitelia kaviarní a gastro prevádzok v Prešove budú môcť prevádzkovať svoje letné terasy alebo sedenia aj v zime.
viac
29.10.2020
Prebieha obchodná verejná súťaž na štyri nehnuteľnosti
Ešte dva týždne môžu záujemcovia predkladať cenové ponuky na kúpu nehnuteľného majetku trnavskej župy v 32. kole obchodnej verejnej súťaže. Tri zo štyroch nehnuteľností sú na predaj ponúknuté opätovne s cieľom získať výhodnejšie cenové ponuky.
viac
10.11.2020
Terasy v historickom centre B. Bystrice môžu byť otvorené
Terasy reštaurácií a kaviarní v historickom centre Banskej Bystrice môžu byť otvorené počas celého zimného obdobia, a to pri zachovaní zníženého nájmu o 80 percent. Odsúhlasili to v utorok banskobystrickí mestskí poslanci.
viac
05.09.2023
Radnica chce lepšie podmienky na celodenné parkovanie i pre opatrovateľov
V nadväznosti na spoplatnenie parkovania na verejných priestranstvách na celom území mesta Trnava, ktoré vošlo do platnosti 4. septembra, prichádza radnica s ďalšími zmenami v systéme statickej dopravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %