Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.10.2018 01:05

Tretí ročník Tour de Tokaj aj so zlatým Jozefom Metelkom


Ilustračný výrez plagátu.


Len raz v roku majú bežci a cyklisti možnosť vyskúšať si trasu vedúcu cez tokajské vinice. Týždeň po košickom maratóne - 13. októbra 2018 - sa uskutoční tretí ročník rastúceho podujatia Tour de Tokaj. To spája krásu športu s krásou Košického regiónu a chuťou pravého tokajského vína.


Milovníci športu, Košického regiónu a tokajského vína sa 13. októbra stretnú pod 12-metrovým vínnym sudom a vydajú sa na trať podľa svojho gusta. Tretí ročník unikátneho športového podujatia Tour de Tokaj pripravilo Združenie Tokajská vínna cesta s podporou programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita. Tradične, účastníci si môžu vybrať, či zdolajú trasu behom alebo na bicykli.

„Tohtoročná Tour de Tokaj ponúka dve cyklistické kategórie – profi a rekrea, beh na 5 a 10 kilometrov a tiež skrátenú, kilometrovú bežeckú trať pre deti. Vinohrady otvoria svoje brány a účastníkom poskytnú okrem nevšednej trate aj malebné výhľady. Pre cyklistov, ktorí si trúfnu na 37-kilometrovú trať, sú pripravené tri náročné stúpania: Makovisko – Domik – Kráľovka,“ prezradila výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Registrácia pretekárov prebiehala on-line, zaregistrovať sa bude možné priamo na mieste pred podujatím. Atraktivitu trate, ktorú bežne nie je možné absolvovať, podčiarkuje už samotné miesto štartu. To sa nachádza priamo pod ikonickou vyhliadkovou vežou v Malej Tŕni, ktorá má tvar  vínneho suda.Navyše, prominentným športovým hosťom podujatia bude piešťanský rodák a elitný reprezentant v paracyklistike Jozef Metelka. Na konte má množstvo zlatých medailí z dráhových i cestných svetových šampionátov, no a vo vitríne mu žiaria aj dve zlaté medaily z ostatnej paralympiády v Riu.

„Tour de Tokaj má, podobne ako celá Vinohradnícka oblasť Tokaj, veľký potenciál byť jedným z hlavných lákadiel Košického regiónu. Tento rok organizátori znova posunuli podujatie na vyššiu kvalitatívnu úroveň a ja verím, že podpora zo strany Košického samosprávneho kraja aj do budúcna prispeje k ďalšiemu napredovaniu tejto skvelej športovej akcie,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Na tých, ktorí prídu povzbudzovať, čakajú stánky so športovými potrebami, ale aj s ochutnávkou vína alebo burčiaku, typického pre toto ročné obdobie. Nezabudlo sa ani na deti: v detskom kútiku nájdu trampolínu, maľovanie na tvár či tvorivé dielne.

Pre všetkých je k dispozícii aj špeciálna fotostena a záver po vyhlásení výsledkov bude patriť jedinečnej bubnovej šou Campana Batucada, ktorú z rôznych podujatí dôverne poznajú aj športovci.

Web <https://kosiceregion.us9.list-manage.com/track/click?u=cd8715fecdcea81fbd6cb3394&id=88a2f275dd&e=fda972832d>

Facebook <https://kosiceregion.us9.list-manage.com/track/click?u=cd8715fecdcea81fbd6cb3394&id=7a2f72ace7&e=fda972832d>

Autor: (ts-Košice region turizmus)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.01.2018
Lyže, folklór a pár šišiek už tento víkend
Vynikajúce pražené šišky, karnevalové masky či fašiangové maškary budú v posledný januárový víkend čakať na návštevníkov prvého tohtoročného TOP podujatia programu Terra Incognita.
viac
28.10.2019
Na areál pri Gombaseckej jaskyni sa pozriete z novej vyhliadkovej veže
V Košickom kraji pribudla ďalšia vyhliadková veža, ktorá ponúkne návštevníkom nový pohľad na areál pri Gombaseckej jaskyni.
viac
26.02.2021
Projekt Bird Tour podporí rozvoj ekoturizmu
Vytvorenie komplexnej návštevníckej infraštruktúry v lokalite Senianskych rybníkov má priniesť projekt Bird Tour financovaný cez eurofondy. Ide v ňom o cezhraničný rozvoj ekoturizmu prostredníctvom podpory a popularizácie pozorovania vtáctva.
viac
13.09.2021
Tretí ročník Cyklovýzvy prilákal viac ako stovku cyklistov
V ideálnom počasí so štartom a cieľom na Lubyho lúke v Liptovskom Hrádku sa uskutočnil tretí ročník Cyklovýzvy. Účastníkov privítal primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger, ktorý aj absolvoval trať jednej z troch kategórii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %