Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
22.09.2021 01:50

Trenčianski hasiči triumfovali v medzinárodnej súťaži záchranárov Rescue Lesnica


Snímka: Teraz.sk


Príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Okresného riaditeľstva HaZZ v Trenčíne sa stali absolútnymi víťazmi 18. ročníka pretekov posádok rýchlej zdravotnej pomoci Rescue Lesnica 2021 s medzinárodnou účasťou v Monkovej doline v Ždiari.


Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Marián Petrík, počas súťaže si záchranári museli poradiť so simulovanou dopravnou nehodou, udalosťou s hromadným postihnutím osôb a so záchranou topiacej sa osoby v bazéne.       

Pripravenosť jednotlivých posádok preveril náročný terén. „V konkurencii 21 posádok sa podarilo zvíťaziť príslušníkom Hasičského a záchranného zboru Petrovi Valkovi, Miroslavovi Pokrývkovi a Róbertovi Gavendovi,“ doplnil Petrík.

Súťaž sa koná každoročne a je aj spomienkou na záchranárov, ktorí zahynuli pri výkone svojej práce 17. júla 2015 pri páde vrtuľníka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu v Slovenskom raji. Zahynuli pri ňom štyria členovia posádky Marek Rigda, Ľubomír Majerčák, Martin Svitana a Dušan Leskovjanský.       

O rok neskôr sa tragédia zopakovala, keď 7. septembra 2016 v nočných hodinách pri páde vrtuľníka zahynula trojčlenná posádka VZZS z Popradu Patrícia Krajňáková, Ján Rušin, František Bartoš aj s pacientom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.08.2016
Historické Mierové námestie zrekonštruujú za viac ako štyri milióny eur
Mesto Trenčín chce v budúcom roku komplexne zrekonštruovať historické Mierové námestie. Celkové náklady na rekonštrukciu dosiahnu viac ako štyri milióny eur bez DPH.
viac
24.08.2020
Schody 2020 - XXI. memoriál Vladimíra Ružičku
V sobotu (21. augusta 2020), sa uskutočnila súťaž hasičov „Memoriál Vladimíra Ružičku - Schody 2020“. Hasiči si takto pripomenuli kolegu - hasiča Mestského požiarneho zboru v Bratislave, ktorý roku 1997, vo veku 30 rokov, zahynul pri výkone povolania.
viac
18.01.2021
KOCR Trenčín región hľadá obľúbené miesta verejnosti v kraji
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región pripravila pre čitateľov svojho dvojmesačníka i širokú verejnosť novú anketu pod názvom Srdcu najbližší.
viac
08.05.2021
Poďakovanie hasičom za ich celoročnú pomoc
Trenčiansky samosprávny kraj na čele s predsedom Jaroslavom Baškom pri príležitosti Sviatku sv. Floriána ako patróna hasičov ďakuje všetkým profesionálnym i dobrovoľným hasičom za to, že sú v každej chvíli pripravení pomáhať a podať pomocnú ruku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %