Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
30.09.2021 10:40

Na Fiľakovskom hrade budú súťažiť dobrovoľní i profesionálni hasiči


Ilustračná snímka (tasr)


V poradí štvrtý ročník hasičskej súťaže Železný hasič Novohradu sa v sobotu (2. 10.) uskutoční na juhu Lučeneckého okresu vo Fiľakove.


Ako TASR informoval predseda Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) mesta Fiľakovo Marian Mesiarik, podujatie sa opäť uskutoční v netradičnej lokalite, na Fiľakovskom hrade.

„Zaujímavosťou je, že zatiaľ takéto súťaže neboli organizované na podobnom mieste a v Novohrade ide o jedinú súťaž tohto druhu,“ priblížil Mesiarik. Ako dodal, súťaž Železný hasič Novohradu je mimoriadne náročná a simuluje zásahovú činnosť hasičov.       

Na súťaži sa má podľa organizátorov zúčastniť približne 30 dobrovoľných i profesionálnych hasičov z 13 miest a obcí. Tí budú musieť absolvovať náročnú prekážkovú dráhu v zásahovom oblečení a s dýchacím prístrojom na chrbte. „Samotná dráha vedie z nádvoria hradu až na stredný hrad, preto táto súťaž patrí medzi tie najzaujímavejšie na Slovensku,“ doplnil Mesiarik.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2016
Na fiľakovskom hrade si zmerajú sily rytieri
Posledný júnový víkend sa fiľakovský hrad prenesie do dôb dávno minulých.
viac
31.08.2016
Vo Fiľakove vystavia ocenené snímky z Medvešského fotomaratónu
V dňoch 3. - 5. júna 2016 sa na území Novohrad-Nógrád UNESCO geoparku uskutočnil tretí ročník Medvešského fotomaratónu, v rámci ktorého bola vyhlásená aj fotosúťaž. Putovná výstava zostavená z ocenených fotografií bude predstavená na vernisáži Hradného múzea vo Fiľakove 2. septembra 2016.
viac
13.07.2020
V Žarnovici sa súťažilo o titul Železný hasič
Viac ako 60 účastníkov mal nultý ročník medzinárodnej súťaže Železný hasič, ktorá sa pod záštitou primátora mesta uskutočnila počas nedele v Žarnovici.
viac
17.10.2023
V areáli bývalého kúpaliska sa uskutoční súťaž dobrovoľných hasičov
Vo Fiľakove v okrese Lučenec sa v sobotu (21. 10.) uskutoční súťaž hasičských družstiev, simulujúca ostrý zásah pomocou použitia prvozásahového vozidla. V štvorčlenných tímoch budú v areáli bývalého kúpaliska súťažiť členovia dobrovoľných hasičských zborov (DHZ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %