Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
17.10.2023 10:55

V areáli bývalého kúpaliska sa uskutoční súťaž dobrovoľných hasičov


Ilustračná snímka (TASR)


Vo Fiľakove v okrese Lučenec sa v sobotu (21. 10.) uskutoční súťaž hasičských družstiev, simulujúca ostrý zásah pomocou použitia prvozásahového vozidla. V štvorčlenných tímoch budú v areáli bývalého kúpaliska súťažiť členovia dobrovoľných hasičských zborov (DHZ).


TASR o tom informoval Marian Mesiarik, predseda DHZ mesta Fiľakovo, ktorý podujatie organizuje.         

"Výnimočnosťou súťaže je to, že simulovaný zásah sa koná v interiéri budovy, kde hasiči musia použiť svoje vedomosti a zručnosti. Cieľom súťaže je aj lepšie spoznanie pridelenej techniky a vyskúšanie si taktiky hasenia. Súťažiaci hasiči sa takto zároveň aj zdokonaľujú v činnostiach, ktoré ich pri reálnom požiari čakajú," uviedol Mesiarik.

Organizátori súťaž nazvali Iveco Fire Cup po prvozásahových vozidlách, ktoré hasičské zbory v ostatnom období obdržali. Podujatie nadväzuje na historické hasičské súťaže v časoch, keď obce disponovali vozidlami značky Avia a hasiči súťažili s touto technikou. "Takto sa hasiči naučili používať pridelenú techniku a zdokonaľovali sa zážitkovou metódou," vysvetlil Mesiarik.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2016
Vo Fiľakove vystavia ocenené snímky z Medvešského fotomaratónu
V dňoch 3. - 5. júna 2016 sa na území Novohrad-Nógrád UNESCO geoparku uskutočnil tretí ročník Medvešského fotomaratónu, v rámci ktorého bola vyhlásená aj fotosúťaž. Putovná výstava zostavená z ocenených fotografií bude predstavená na vernisáži Hradného múzea vo Fiľakove 2. septembra 2016.
viac
30.09.2021
Na Fiľakovskom hrade budú súťažiť dobrovoľní i profesionálni hasiči
V poradí štvrtý ročník hasičskej súťaže Železný hasič Novohradu sa v sobotu (2. 10.) uskutoční na juhu Lučeneckého okresu vo Fiľakove.
viac
30.06.2022
Kúpalisko zostáva zatvorené, mesto súťaž na jeho rekonštrukciu zopakuje
Plážové kúpalisko v Tornali v okrese Revúca zostane pre verejnosť zatvorené aj toto leto. Samospráve sa opäť nepodarilo vysúťažiť zhotoviteľa na jeho rekonštrukciu a preto verejné obstarávanie už tretíkrát zopakuje. Uviedla to primátorka mesta Anna Szögedi.
viac
16.07.2022
Hasičský deň v Priekope predstavuje históriu a súčasnosť hasičstva
Spanilou jazdou hasičských vozidiel z Vrútok do Martina odštartoval v sobotu ráno celorepublikový zraz dobrovoľných i profesionálnych hasičov a iných záchranárskych zložiek. Počas celodenného programu predstavujú hasiči verejnosti historickú i súčasnú techniku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %