Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
22.10.2019 12:10

Trebišov má prvé vonkajšie fitness


Ilustračný výrez plagátu


Mesto Trebišov už od polovice októbra 2019 ponúka priestor exteriérovej fitness zóny všetkým generáciám športuchtivých nadšencov.


Vďaka získanému regionálnemu príspevku vo výške 16.000 EUR z Úradu podpredsedu vlády Slovenskej republiky pre investície a informatizáciu boli nainštalované v trebišovskom parku prvky vonkajšieho fitness cvičenia.

Slávnostné otvorenie nového priestoru na cvičenie sa uskutočnilo v sobotu 19. 10. 2019 o 15.00 hod. na mieste bývalej Serenády v mestskom parku.

Mesto zriadilo vonkajšie fitness v areáli mestského parku, ktoré je rozdelené na dve stanovišťa, resp. zóny. Na mieste bývalej Serenády je osadených 6 fitness prvkov na cvičenie. Druhé stanovište je situované pri tzv. Mileneckej uličke, v smere od parku ku zimnému štadiónu. Nachádzajú sa tu 4 outdoorové fitness prvky, parková lavička, stojan na bicykle a odpadkový kôš.

Záujemcovia o vonkajšie fitness v Trebišove si môžu vybrať z nasledujúcich prvkov: eliptický trenažér, veslovací trenažér, trenažér na nohy, trojitá hrazda, posilňovací stroj na horné končatiny dvojitý, dvojitý posilňovací stroj na hrudník, dvojitý posilňovač brušných svalov, 2 x posilňovacia stanica, stepper a surf.

Výber prvkov je rozmanitý, preto sa dajú využiť  nielen na posilňovanie svalov, ale i na relaxačné cvičenia. Rozdelenie nástrojov na precvičovanie tela mesto rozmiestnilo podľa náročnosti cvičenia, prvky umiestnené v priestore bývalej Serenády sú skôr určené pre ženy a stroje s precvičovaním náročnejších úkonov pre mužov sa nachádzajú v druhej fitness zóne.

Exteriérové fitness stroje umožňujú precvičiť všetky partie tela na čerstvom vzduchu a sú vhodné pre všetky vekové kategórie, od starších detí až po seniorov, s tou výhodou, že ľudia nie sú obmedzovaní otváracími hodinami a cvičia úplne zadarmo.

Vytvorením 2 exteriérových fitness zón mesto očakáva zvýšenie návštevnosti a atraktívnosti mestského parkunajmä pre mladších a športovo založených jednotlivcov, mladé rodiny, ale i širokú verejnosť. Rozľahlý park tak nebude slúžiť len na oddych, prechádzky a rekreáciu, ale aj na športové vyžitie a spríjemnenie voľnočasových aktivít občanov Trebišova, kde môžu zároveň načerpať ďalšiu energiu.

Vybudované outdoorové fitness je sprístupnené bez obmedzení. Zacvičiť si verejnosť môže prísť počas celého dňa. S ohľadom na bezpečnosť, je potrebné, aby návštevníci dodržiavali pokyny na informačnej tabuli.

Autor: (ts-Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2016
Prievidza pozýva na Detskú jašenicu
Príďte stráviť Medzinárodný deň detí do prievidzského mestského parku.
viac
27.10.2016
Mesto hľadá spôsoby a financie, ako zlepšiť starostlivosť o zeleň
Výdavky na údržbu zelene v Nitre by sa mali zvýšiť. Myslí si to viceprimátor Ján Vančo, podľa ktorého radnica vynakladá na tento účel príliš málo. Podľa jeho slov patria výdavky na zeleň v Nitre v porovnaní s ostatnými krajskými mestami k najnižším.
viac
06.06.2017
Na sídlisku Juh v Poprade začali stavať workout park
Na sídlisku JUH VI začala výstavba workout parku. Na svoje by si tak mali prísť fanúšikovia aktívneho oddychu, ktorí majú v obľube cvičenie na čerstvom vzduchu s vlastnou váhou prostredníctvom rôznych lavičiek, hrázd a ďalších prvkov.
viac
30.05.2019
Na programe aj cirkus obrov a maľovanie na tvár
Mesto Trebišov organizuje podujatie pre najmenších občanov pri príležitosti osláv Dňa detí. Na návštevníkov je pripravený pekný program sobotu 1. júna 2019 od 14.00 h na veľkej lúke v mestskom parku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %