Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
05.02.2020 05:05

Termín na predkladanie žiadostí o dotáciu sa predlžuje


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Ministerstvo kultúry SR pre veľký záujem predlžuje termín na predkladanie žiadostí o dotáciu v rámci programu Podpora miestnej a regionálnej kultúry z 5. 2. 2020 na 12. 2. 2020.


„Mojou prioritou je, aby sme uchovali pre ďalšie generácie umelecký odkaz našich predkov. Preto som iniciovala v tomto roku nový dotačný program, ktorý podporí aktivity neprofesionálnych združení, ale aj jednotlivcov. Folklór je kultúrnou dušou slovenského národa. Stelesnený v hudobnej, hereckej, tanečnej i dramatickej komunikácií v nás vytvára hlbokú kultúrnu stopu a formuje naše národné črty," hovorí ministerka kultúry Ľubica Laššáková.

Snahou ministerky je i naďalej podporovať miestnu a regionálnu kultúru. Preto iniciovala novú výzvu na predkladanie žiadostí v tomto kalendárnom roku, ktorá je novým nástupcom projektu Folklór – duša Slovenska. Slovenský folklór takto získa opäť výraznú podporu zo strany štátu. O finančnú dotáciu sa môžu do 12. februára 2020 uchádzať neprofesionálne folklórne telesá, ale aj individuálni ľudoví umelci.

Viac informácií o programe a podmienkach výzvy nájdete na: http://www.culture.gov.sk/vdoc/842/podpora-miestnej-a-regionalnej-kultury-2020-359.html .

 

Autor: PhDr. Pavol Čorba, kancelária ministra kultúry SR


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2020
Ministerstvo kultúry otvára nový dotačný program
Úspešný projekt ministerky kultúry Ľubice Laššákovej a premiéra Petra Pellegriniho Folklór – duša Slovenska pokračuje v novej podobe aj v tomto roku. Do 5. februára 2020 môžu záujemcovia podať žiadosť o dotáciu v programe Podpora miestnej a regionálnej kultúry. Pripravených je 2 milióny eur.
viac
08.06.2020
Schválené projekty kreatívnych centier by mali začať kontrahovať v lete
V prípade tzv. centralizovanej výzvy na podporu zakladania kreatívnych centier a zvýšenia dopytu po kreatívnej tvorbe sa v súčasnosti realizuje odborné hodnotenie projektov, ktoré sa uchádzajú o nenávratný finančný príspevok. Informovalo o tom Ministerstvo kultúry (MK) SR.
viac
08.10.2020
Predĺženie termínu výzvy pre nezávislú kultúru
Fond na podporu umenia predĺžil prijímanie žiadostí v rámci mimoriadnej výzvy do 8. októbra. Výzva je určená najmä na pomoc pre jednotlivcov pôsobiacich v oblasti divadla, tanca, hudby, literatúry a vizuálneho umenia. Predĺženie výzvy je z dôvodu nevyčerpania alokovaných zdrojov.
viac
12.08.2021
Rezort kultúry spustil výzvu pre regionálne kultúrne inštitúcie
Ministerstvo kultúry spúšťa jedinečnú výzvu, na akú regióny čakali roky. 15 miliónov pre regionálne kultúrne inštitúcie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %