Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.03.2021 10:20

Súťažiť o Najkrajší list je možné aj elektronicky


Ilustračná snímka.


Už len necelé dva týždne majú mladí autori možnosť prihlásiť sa do súťaže o Najkrajší list, posledný termín je 5. apríla.


Podmienkou je napísať list rukou a poslať ho, no vzhľadom na pretrvávajúcu situáciu v súvislosti s COVID-19, môžu záujemcovia svoje listy posielať aj elektronicky, a to na e-mailovú adresu najkrajsilist@slposta.sk. V prílohe mailu pošlú naskenovaný listy alebo kvalitnú fotografiu listu.

Pandémia sa stala aj námetom na tému tohto, už 50. ročníka medzinárodnej súťaže v písaní listov, a to je „Napíš list členovi rodiny o svojich skúsenostiach s COVID-19“. Na víťazov čakajú zaujímavé vecné ceny.  

Súťaž v písaní listov, ktorú vyhlasuje Slovenská pošta v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby Slovenskej republiky, je určená pre deti a mládež do 15 rokov.

Pošta sa prostredníctvom tejto súťaže hlási k iniciatíve Svetovej poštovej únie zlepšovať čitateľskú gramotnosť a jazykové schopnosti u detí a mládeže ako aj rozvíjať ich talent písania s dôrazom na kreativitu a vyjadrenie emócie. Úlohou účastníkov je napísať list adresovaný dospelým, v ktorom im povedia o tom, ako vnímajú svet okolo seba a ako sa v ňom cítia. Vítané sú aj autorské ilustrácie.

Rozsah listu by nemal prekročiť 800 slov. Podmienkou je, aby bol písaný rukou a musí obsahovať formálne znaky listu, t. j. dátum, oslovenie, úvodný a záverečný pozdrav a podpis. V liste musí byť uvedený aj vek dieťaťa a názov školy.

Deti môžu svoje listy posielať do 5. apríla 2021 na adresu: Slovenská pošta, a.s., Odbor komunikácie a marketingu, Nám. SNP 35, 814 20 Bratislava, obálku treba označiť heslom „Súťaž o najkrajší list 2021“, prípadne e-mailom na adresu: najkrajsilist@slposta.sk, ktorého prílohou bude naskenovaný list či kvalitná fotografia listu.

O víťazovi súťaže rozhodne komisia zložená zo zástupcov Slovenskej pošty a Ministerstva dopravy a výstavby SR. Na autorov piatich slovenských najlepších listov čakajú lákavé vecné ceny. Slovenská pošta venuje autorovi víťazného listu tablet. Zároveň, víťazný najkrajší list bude preložený do angličtiny a poputuje do medzinárodného kola súťaže. Cieľom súťaže je zlepšovať čitateľskú gramotnosť a jazykové schopnosti u detí a mládeže, rozvíjať ich talent písania s dôrazom na kreativitu a vyjadrenie emócií.

Informácie sú aj na stránke: https://www.posta.sk/informacie/sutaz-o-najkrajsi-list-2021

 

Slovenská pošta - Súťaž o Najkrajší list 2021

Autor: (Iveta DORČÁKOVÁ, hovorkyňa Slovenskej pošty)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.02.2020
Deti môžu opäť súťažiť o najkrajší list
Deti sa môžu aj tento rok zapojiť do súťaže o najkrajší list 2020. Napísať majú o svete, v ktorom žijeme.
viac
12.03.2021
Hľadáme géniov na Slovensku
Desiaty ročník IQ olympiády otvoril registráciu. IQ olympiáda je zameraná na rozvoj logického myslenia detí, podporuje kreativitu a pre učiteľov a rodičov objavuje skryté talenty a dispozície detí.
viac
25.08.2021
Nový ročník súťaže Zelený svet
Slovenská agentúra životného prostredia organizuje 26. ročník medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže. Prostredníctvom témy Lokálnosť je naša budúcnosť vyzýva mladých ľudí, aby sa zamysleli nad pojmom „lokálnosť“. Termín uzávierky súťaže je 30. novembra 2021.
viac
09.03.2023
Deti sa môžu opäť zapojiť do súťaže o Najkrajší list
Aj v tomto roku sa môžu deti vo veku od deväť do 15 rokov zapojiť do súťaže o Najkrajší list, ktorú vyhlasuje Svetová poštová únia a na Slovensku v spolupráci s ministerstvom dopravy a ministerstvom školstva organizuje Slovenská pošta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %