Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.05.2019 06:05

Súčasťou Dňa bryndze budú súťaže i ochutnávky špecialít


Snímka zdroj: AjDnes-sk


Nakúpiť ovčie výrobky priamo od prvovýrobcov môžu v sobotu 11. mája návštevníci Dňa bryndze. Podujatie sa uskutoční od 11.00 h v Masarykovom dvore vo vígľašskej časti Pstruša v okrese Detva.


Ako na svojej webstránke informujú organizátori, pripravené sú ochutnávky špecialít, tradičných i netradičných. "Počas dňa predvedú svoje kuchárske umenie Habovci zo známej televíznej relácie o varení a o zábavu sa postarajú ZUŠ Svetozára Stračinu v Detve, Folklórny súbor Marína, Detský folklórny súbor Zornička, Moja Fujarôčka – Zvolenskí fujaristi, Police Team," informuje webstránka. Programom budú sprevádzať Oľga Záblacká a Štefan Črep.       

Návštevníci si môžu zasúťažiť v jedení bryndzových pirohov a ťahaní syrových nití a počas celého dňa si môžu zakúpiť nielen májovú bryndzu, ale aj ďalšie mliečne a mäsové produkty priamo od chovateľov oviec z rôznych kútov Slovenska.       

Bohatý bude aj sprievodný program, chýbať nebudú zábavné atrakcie pre deti, trh tradičných remeselných výrobkov a produktov, ukážky spracovania ovčieho mlieka, strihanie oviec - tradičné verzus strojové, ukážky spracovania ovčej vlny a kože a pod.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2016
Festival partnerských miest Žiliny – Deň európskej kultúry 2016
Mesto Žilina pozýva na Deň európskej kultúry 2016, ktorý sa uskutoční v piatok 5. augusta 2016 od 14:30 hod. na Mariánskom námestí.
viac
29.05.2018
Zámok Vígľaš pripravil rozprávkový Deň detí
Blíži sa 1. jún a s ním aj sviatok našich najmenších. Zámocký hotel The Grand Vígľaš pri tejto príležitosti pripravil na nedeľu 3. 6. bohatý program pre celú rodinu.
viac
20.08.2019
Deň soli sa v prešovskom Solivare uskutoční po druhýkrát
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš spoločne s Múzeom Solivar má snahu postupne prebudiť a oživiť areál Solivaru, ktorý je unikátnym svojho druhu na Slovensku.
viac
28.09.2019
Pozvánka na 6. ročník Primátorského dňa
Mesto Žilina vás srdečne pozýva na 6. ročník Primátorského dňa, ktorý sa uskutoční v piatok 4. októbra 2019. Pripravený je bohatý program, ktorý začne dňom otvorených dverí na Radnici a Mestskom úrade v Žiline. Taktiež môžete navštíviť Rosenfeldov palác a čaká na vás aj prehliadka Burianovej veže, L
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %