Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
10.05.2019 06:05

Súčasťou Dňa bryndze budú súťaže i ochutnávky špecialít


Snímka zdroj: AjDnes-sk


Nakúpiť ovčie výrobky priamo od prvovýrobcov môžu v sobotu 11. mája návštevníci Dňa bryndze. Podujatie sa uskutoční od 11.00 h v Masarykovom dvore vo vígľašskej časti Pstruša v okrese Detva.


Ako na svojej webstránke informujú organizátori, pripravené sú ochutnávky špecialít, tradičných i netradičných. "Počas dňa predvedú svoje kuchárske umenie Habovci zo známej televíznej relácie o varení a o zábavu sa postarajú ZUŠ Svetozára Stračinu v Detve, Folklórny súbor Marína, Detský folklórny súbor Zornička, Moja Fujarôčka – Zvolenskí fujaristi, Police Team," informuje webstránka. Programom budú sprevádzať Oľga Záblacká a Štefan Črep.       

Návštevníci si môžu zasúťažiť v jedení bryndzových pirohov a ťahaní syrových nití a počas celého dňa si môžu zakúpiť nielen májovú bryndzu, ale aj ďalšie mliečne a mäsové produkty priamo od chovateľov oviec z rôznych kútov Slovenska.       

Bohatý bude aj sprievodný program, chýbať nebudú zábavné atrakcie pre deti, trh tradičných remeselných výrobkov a produktov, ukážky spracovania ovčieho mlieka, strihanie oviec - tradičné verzus strojové, ukážky spracovania ovčej vlny a kože a pod.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Staromestské slávnosti v Žiline opäť ponúknu pestrý program
Mesto Žilina pozýva na XXII. ročník Staromestských slávností, ktoré sa budú konať 26. - 28. mája.
viac
03.10.2017
Prešovský kraj oslávi "svoj deň" bohatým programom
Vo štvrtok 5. októbra sa uskutoční po desiatykrát Deň Prešovského kraja. Malé jubileum otvorí aj tento raz dvere samotného Úradu PSK v Prešove, kde až do 17. hodiny čaká na návštevníkov atraktívny program.
viac
16.04.2018
Obľúbené Bratislavské mestské dni 2018 už tento víkend
Bratislava sa opäť otvára obyvateľom aj návštevníkom mesta počas Bratislavských mestských dní. Podujatie, ktoré každoročne priláka do ulíc hlavného mesta tisíce ľudí sa bude konať od piatka 20. apríla do nedele 22. apríla. Mesto a mestské organizácie pripravili pre návštevníkov atraktívny program.
viac
29.05.2018
Zámok Vígľaš pripravil rozprávkový Deň detí
Blíži sa 1. jún a s ním aj sviatok našich najmenších. Zámocký hotel The Grand Vígľaš pri tejto príležitosti pripravil na nedeľu 3. 6. bohatý program pre celú rodinu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %